FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio dobitnike nagrade "Top stipendije za Top studente"

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske StjepanMesić istaknuo je danas da Hrvatska treba svoj razvoj temeljiti naznanju te da su najbolji studenti u Hrvatskoj odličan pokazateljhrvatskih mogućnosti.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić istaknuo je danas da Hrvatska treba svoj razvoj temeljiti na znanju te da su najbolji studenti u Hrvatskoj odličan pokazatelj hrvatskih mogućnosti.

To je svoje stajalište predsjednik Mesić danas izrazio skupini od 25 studenata dobitnika nagrade "Top stipendije za Top studente" koje je primio u Uredu Predsjednika nakon što su im na završnoj svečanosti u zagrebačkome hotelu Sheratonu dodijeljene "Top stipendije za Top studente".

Riječ je o stipendijama koje je prije tri godine pokrenuo tjednik "Nacional" i najviše su u Republici Hrvatskoj budući da je njihov mjesečni iznos četiri tisuće kuna, a nagrađeni studenti primat će ih tijekom sljedeće 2004./2005. akademske godine, tj. deset mjeseci.

Stipendije već treću godinu za redom dodjeljuje NCL Media Group koju je prije tri godine utemeljio tjednik "Nacional" u suradnji s hrvatskim tvrtkama, a ove godine, uz "Nacional" , iznos od milijun kuna osigurali su VIP-net, INGRA, Podravka, INA i Diners Club.

Predsjednik Mesić smatra da akcije poput "Top stipendija za Top studente" pružaju mogućnost hrvatskim tvrtkama da lakše pronađu mlade stručnjake i dalje ulažu u njihov razvoj, navodi se u priopćenju iz Ureda Predsjednika.

Osim nagrađenih studenata, na prijemu kod predsjednika Mesića bili su i rektori osječkoga i splitskoga Sveučilišta Gordana Kralik i Ivan Pavić, prorektori zagrebačkoga, riječkoga i zadarskoga Sveučilišta Tihomir Hunjak, Goran Kalođera i Danica Škare te predstavnici NCL Media Grupe i partnerskih tvrtki.

Nazočni su bili i predsjednikov savjetnik za znanost i obrazovanje Esad Prohić i savjetnica za kulturu i sport Maja Razović Kocijan.

Prorektor zagrebačkoga Sveučilišta Tihomir Hunjak istaknuo je u riječima zahvale koje je uime svih sudionika uputio predsjedniku Mesiću da je akcija "Top stipendije za Top studente" potvrda kvalitete studenata te priznanje njihovu radu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙