FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OLGICA SPEVEC PREDSJEDAVAJUĆA REGIONALNE INICIJATIVE ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednica Vijeća za zaštitutržišnog natjecanja Olgica Spevec u idućih će godinu danapredsjedavati inicijativom koja okuplja čelnike tijela za zaštitutržišnog natjecanja jugoistočne Europe.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec u idućih će godinu dana predsjedavati inicijativom koja okuplja čelnike tijela za zaštitu tržišnog natjecanja jugoistočne Europe.

Odlučeno je to na prvom sastanku čelnika tijela za zaštitu tržišnog natjecanja jugoistočne Europe, koji je u organizaciji Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) održan krajem prošlog tjedna u Istanbulu, priopćeno je danas iz Agencije.

Uz predstavnike hrvatske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, na tom su sastanku sudjelovali i predstavnici tijela za zaštitu tržišnog natjecanja Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Rumunjske i Srbije, te u svojstvu potpore inicijativi predstavnici Turske, Mađarske i Slovenije.

Na prijedlog OECD-a i odluke sudionika sastanka da se unaprijedi rad te inicijative tako da se na rotirajućoj osnovi između predstavnika tijela za zaštitu tržišnog natjecanja zemalja jugoistočne Europe bira jednogodišnje predsjedništvo, predstavnica hrvatske Agencije Olgica Spevec jednoglasno je izabrana za prvu predsjedavajuću, navodi se u priopćenju.

Sudionici sastanka dogovorili su se i da će u suradnji i dogovoru s OECD-om, EU i drugim međunarodnim organizacijama i institucijama kontinuirano surađivati i održavati redovite godišnje sastanke.

Cilj je takve suradnje praćenje napretka u provedbi prava i politike tržišnog natjecanja u jugoistočnoj Europi, razmjena iskustva i informacija s područja provedbe prava i politike tržišnog natjecanja u tim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙