FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hkdu: krešić nema odobrenje za pregovaranje o objedinjavanju demokršćanskih snaga

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska kršćanska demokratska unija(HKDU) je danas reagirala na tzv. objedinjavanje članstva HKDU-a iHrvatskih demokršćana navodeći u priopćenju da Marinko Krešić, koji jeu ime HKDU-a u lipnju potpisao sporazum o ujedinjenju demokršćanskihsnaga, nikada nije bio njihov član.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska kršćanska demokratska unija (HKDU) je danas reagirala na tzv. objedinjavanje članstva HKDU-a i Hrvatskih demokršćana navodeći u priopćenju da Marinko Krešić, koji je u ime HKDU-a u lipnju potpisao sporazum o ujedinjenju demokršćanskih snaga, nikada nije bio njihov član.

"Pregovarati može samo ona osoba koja ima odobrenje središnjih tijela stranke, a to sigurno nije gospodin Marinko Krešić", tvrdi predsjednik HKDU-a Petar Ćurlin i ističe da će učiniti sve na ujedinjavanju demokršćana u Hrvatskoj, ali na zakonit i stranačkim statutom propisan način.

Napominje da je Krešić bio imenovan organizacijskim tajnikom HKDU-a, ali ne kao stranački kandidat te da je, na zahtjev tadašnjeg predsjednika stranke Ante Kovačevića, Vrhovno vijeće HKDU-a na sjednici u ožujku prihvatilo Krešićevu suspenziju s te dužnosti.

HKDU želi ujedinjavanje svih demokršćana u jednu jedinstvenu opciju, ali ne u aranžmanu nekakvih samozvanih inicijativnih odbora već po modelu i načinu ujedinjenja koje će prihvatiti Sabor HKDU-a, najviše stranačko tijelo. Iz HKDU-a poručuju članstvu da svoje djelovanje usmjere kroz legalne stranačke institucije i da se klone kojekakvih emisara.

Krešić je, kao predsjednik Inicijativnog odbora HKDU-a za ujedinjenje demokršćanskih snaga, krajem lipnja potpisao sporazum s predsjednikom Hrvatskih demokršćana Antom Ledićem Sporazum o ujedinjenju članstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙