FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

potpisan sporazum o UJEDINJENJu DEMOKRŠĆANSKIH SNAGA

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) U cilju jačanja demokršćanske opcije nahrvatskoj političkoj sceni i pripremi demokršćanskog nastupa napredstojećim lokalnim izborima, Inicijativni odbor HKDU-a zaujedinjenje demokršćanskih snaga i Hrvatski Demokršćani, sklopili sudanas Sporazum o ujedinjenju članstva.
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) U cilju jačanja demokršćanske opcije na hrvatskoj političkoj sceni i pripremi demokršćanskog nastupa na predstojećim lokalnim izborima, Inicijativni odbor HKDU-a za ujedinjenje demokršćanskih snaga i Hrvatski Demokršćani, sklopili su danas Sporazum o ujedinjenju članstva.

Kako se ističe u priopćenju, Sporazum je to kojim članstvo brojnih ogranaka, podružnica i županijskih organizacija HKDU-a, čije interese zastupa spomenuti Inicijativni odbor, izražava svoju odluku o ujedinjenju s članstvom Hrvatskih Demokršćana i nastavku daljnjeg političkog rada pod imenom i znakom Demokršćana.

Sporazum su potpisali predsjednik Inicijativnog odbora HKDU-a za ujedinjenje demokršćanskih snaga Marinko Krešić i predsjednik Hrvatskih Demokršćana Ante Ledić.

U priopćenju se podsjeća i kako je Sporazum potpisan u skladu s više puta istaknutom željom članstva različitih hrvatskih demokršćanskih stranaka za ujedinjenjem demokršćanskih snaga u jedan jaki politički ustroj, te Odlukom i Proglasom Prvog sabora Hrvatskih Demokršćana kojima se zalažu za nastavak procesa objedinjavanja svih demokršćanskih snaga i političkih opcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙