FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petar Ćurlin novi predsjednik HKDU-a

ZAGREB, 26. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska kršćanska demokratska unija(HKDU) danas je izabrala novog predsjednika - Petra Ćurlina, koji će usljedećem razdoblju, kako je rekao, raditi na stvaranjuprepoznatljivosti HKDU-a i ujedinjenju sa srodnim strankama.
ZAGREB, 26. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska kršćanska demokratska unija (HKDU) danas je izabrala novog predsjednika - Petra Ćurlina, koji će u sljedećem razdoblju, kako je rekao, raditi na stvaranju prepoznatljivosti HKDU-a i ujedinjenju sa srodnim strankama.

"Najprije ću srediti administrativno stanje u stranci i utvrditi jasnu politiku" za koju se svi članovi trebaju zauzimati, rekao je Ćurlin, koji obnaša i dužnost potpredsjednika splitsko-dalmatinske Županijske skupštine.

Istaknuo je da će se zauzimati za ujedinjenje srodnih stranka, posebice demokršćanske orijentacije, kako bi se u konačnici oblikovala ozbiljna i parlamentarna stranka koja će raditi na čuvanju nacionalnih interesa i ulasku Hrvatske u Europsku uniju, ali kao zajednicu ravnopravnih naroda.

Pritom je dodao da će se zauzimati za obitelj, majčinstvo i razvoj poduzetništva, te izgradnju socijalne, pravedne i pravne države.

Ćurlin je za predsjednika stranke izabran kao jedini kandidat. Iako je počasni predsjednik HKDU-a Marko Veselica bio predložen, odustao je od kandidature ističući da vođenje stranke treba prepustiti mlađima.

Dosadašnji čelnik stranke Anto Kovačević odlučio je da se zbog loših izbornih rezultata više neće kandidirati za predsjednika stranke. No, najavio je da će se kao član i dalje se zauzimati za ujedinjenje demokršćanskih i pravaških stranaka.

"Vjerujem da jedna ujedinjena opcija može na izborima postići pristojan rezultat", rekao je Kovačević, čija stranka na proteklim parlamentarnim izborima nije uspjela ući u Sabor.

Peti izborni sabor HKDU-a, na kojem je sudjelovalo oko 300 izaslanika, prihvatio je i programsku deklaraciju u kojoj se ističe da HKDU treba biti moderna stranka političkog centra i socijalnog usmjerenja koja se obraća svim ljudima. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙