FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat pomoraca Hrvatske reagira na slučaj trajekta "Split prvi"

RIJEKA,30. lipnja 2004.(Hina) - Sindikat pomoraca Hrvatske danas je upriopćenju za javnost izrazio žaljenje što je posada trajekta "Splitprvi" privatne tvrtke SEMmarine dovedena u situaciju da obavlja radnjekoje, prema rekacijama i ocjeni pomorskih vlasti, nisu zakonite.
RIJEKA,30. lipnja 2004.(Hina) - Sindikat pomoraca Hrvatske danas je u priopćenju za javnost izrazio žaljenje što je posada trajekta "Split prvi" privatne tvrtke SEMmarine dovedena u situaciju da obavlja radnje koje, prema rekacijama i ocjeni pomorskih vlasti, nisu zakonite.

Lučka uprava spriječila je sinoć u splitskoj trajektnoj luci ukrcaj putnika i vozila te isplovljavanje trajekta "Split Prvi" za Supetar na otoku Braču, jer nema koncesiju za plovidbu na toj liniji. Tvrtka SEMmarina u ponedjeljak je najavila uspostavu trajektne linije Split - Supetar na Braču, a nakon što joj je spriječena plovidba, direktor Igor Lučić ustvrdio je da im nije bila namjera krenuti redovitom plovidbom nego obavljati izletnički i turistički prijevoz dok ne dobiju odobrenje za tu liniju.

Po izjavi glasnogovornice Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marine Halužan, objavljene u "Slobodnoj Dalmaciji", zapovjednik tog trajekta se oglušio na nalog lučkih vlasti da se nakon iskrcaja putnika i vozila priveže na poziciju namijenjenu izletničkim linijama, nego se samovoljno privezao i obavio ukrcaj na vezu namijenjenom državnoj pruzi.

Sindikat pomoraca Hrvatske poziva posadu tog trajekta da ne čini ništa protivno zakonu, pomorskim običajima te duhu i tradiciji hrvatskih pomoraca. SPH ističe da daje punu podršku proširenju javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu zbog osiguranja novih radnih mjesta pomorcima i povećanja standarda života na otocima, ali unatoč tome prosvjeduje protiv toga da se konkurencija vodi preko leđa pomoraca te da pomorsko tržište funkcionira na temeljima nepoštivanja postojećih propisa, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙