FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 2. srpnja

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 2. srpnja.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 2. srpnja.

ZAGREB - U povodu 10 godina rada, Energetski institut Hrvoje Požar na susretu s novinarima predstavit će postignuća Instituta i planove za budućnost (12,00 sati, Savska cesta 163).

ZAGREB - Tvrtka "To One" i dnevni list "Dnevnik" predstavit će drugo izdanje publikacije "Javna dionička društva". Uz profile svih dioničkih društava prisutnih na hrvatskim burzama, novo izdanje donosi detaljnije financijske pokazatelje i listu najvećih dioničara te profile najznačajnijih tvrtki koje ne kotiraju na burzama. Na promociji će govoriti predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Damir Ostović te predstavnici vodećih financijskih institucija koji su u publikaciji komentirali privatizaciju i stanje hrvatskih tržišta kapitala (11,00 sati, Hotel Opera - dvorane Zrinjevac - Tuškanac, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U prošloj je godini nastavljen trend znatnih razlika u vrijednosti BDP po stanovniku među pojednim dijelovima Hrvatske i iznosio je 1:9, pa je tako u Zagrebu BDP po stanovniku dosegnuo 18.843 dolara, dok je u Vukovarsko-srijemskoj županiji iznosio 1.810 dolara. Podaci su to iz studije "Intelektualni kapital, uspješnost na nacionalnoj, županijskoj i poduzetničkoj razini" Zajednice za unapređenje intelektualnog kapitala (ZUIK). Po tim je podacima, BDP po stanovniku u Hrvatskoj u lani iznosio 6.385 USD i povećan je prema 2002 godini za 1.329 USD, odnosno 26,28 posto. Efikasnost intelektualnog kapitala povećana je u 2003. na nacionalnoj razini za 2,09 posto i iznosi 2,44, odnosno na jednu uloženu kunu zaradi se 2,44 kune.

ZAGREB - Građevinski radovi u travnju povećani su za 6,7 posto u odnosu na travanj prošle godine, što predstavlja nastavak usporavanja trenda rasta, nakon njihova 12,5 postotnog rasta u veljači i 7,6 postotnog u ožujku. Pokazuju to podaci Državnog zavoda za statistiku dobiveni mjerenjem odrađenih radnih sati radnika na gradilištima. U odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine, u istom ovogodišnjem razdoblju, porast građevinskih radova iznosi 10,1 posto.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙