FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 23. lipnja

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zasrijedu, 23. lipnja.
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 23. lipnja.

KRŠKO - Na šestoj sjednici Međudržavnog povjerenstva za praćenje provođenja Ugovora između hrvatske Vlade i Vlade Republike Slovenije biti će riječi o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa vezanih za ulaganje, iskorištavanje i razgradnju Nuklearne elektrane Krško. Također će biti predstavljena međudržavna recenzija programa razgradnje i odlaganja nisko i srednje radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva iz NE Krško. Po završetku sjednice predviđene su izjave za medije (16,30 sati, NE Krško).

ZAGREB - INA, Pliva, Konzum, Siemens, Adris grupa i Atlantska plovidba neke su od tvrtki koje su u proteklih deset godina ostvarile apsolutni i relativni porast po osnovnim ekonomskim kategorijama, te se, kako se takve tvrtke često nazivaju 'gazele', mogu nazvati hrvatskim gazelama. Privredni vjesnik i Fina u posebnom su izdanju "400 najvećih" koje izlazi već deset godina, naime, objavili i rang liste tvrtki koje su u tih deset godina zabilježile najbrži rast po osnovnim ekonomskim kategorijama - izvozu, prihodima i dobiti nakon oporezivanja. Na listama hrvatskih gazela najčešće se nalazi Adris grupa - od ukupno šest listi ona se nalazi na njih pet - najbržem rastu po izvozu u apsolutnim brojkama, te na listama rasta po ukupnom prihodu i dobiti i u apsolutnim iznosima i po stopama rasta. Nakon Adris grupe najčešće se na listama pojavljuje INA, na pet listi - obje liste rasta po izvozu, te u aposolutnim iznosima u ostale dvije kategorije . rastu ukupnog prihoda, te dobiti.

ZAGREB - Površine obrasle šumom u Republici Hrvatskoj povećane su tijekom 2003. godine za 49.470 tisuća hektara, i na kraju godine zauzimale su nešto više od 2 milijuna hektara, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Najveći dio šuma, 80 posto, ili 1,6 milijuna hektara u državnom je vlasništvu, a 400 tisuća ili 20 posto u privatnom vlasništvu. Statistički podatci pokazuju da su pošumljavanjem šumske površine povećane za 1.787 hektara, dok su ostalim načinima te površine povećane za 47.683 hektara.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙