FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o sanaciji kninskog odlagališta otpada

KNIN, 6. srpnja 2004. (Hina) - U Kninu je danas potpisan ugovor osanaciji kninskog odlagališta komunalnog otpada na lokaciji MalaPromina u Vrbniku po kojem će iz Fonda za zaštitu okoliša ienergetsku učinkovitost biti osigurano tri milijuna kuna dok će570.000 kuna iz svog proračuna osigurati grad Knin.
KNIN, 6. srpnja 2004. (Hina) - U Kninu je danas potpisan ugovor o sanaciji kninskog odlagališta komunalnog otpada na lokaciji Mala Promina u Vrbniku po kojem će iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost biti osigurano tri milijuna kuna dok će 570.000 kuna iz svog proračuna osigurati grad Knin.

Ugovor su u Kninu potpisali gradonačelnik Knina Vinko Marić i v.d. direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo.

Iz ovoga Fonda koji je osnovan temeljem zakonskih odredbi EU i djeluje od ove godine, za sanaciju deponija smeća u Šibensko-kninskoj županiji bit će osigurano 11,5 milijuna kuna.

Na natječaj se javio mali broj gradova i općina, tako da će osim grada Knina 8,5 milijuna kuna biti namijenjeno za sanaciju šibenskog odlagališta, te manji iznos za nabavu kontejnera za smeće u Čistoj Velikoj, kazao je Vinko Mladineo. Najavio je kako od rujna kreće novi natječaj s nešto ublaženim kriterijima na koji se mogu javiti i gradovi i općine koji su propustile ovaj prvi.

Kako je izjavio za 33 odlagališta u Hrvatskoj iz Fonda se planira osigurati 344 milijuna kuna što je samo jedna trećina potrebnih sredstava za sanaciju službenih odlagališta. U ovoj godini bit će utrošeno 155 milijuna kuna.

Kninski gradonačelnik Vinko Marić kazao je kako je projekt sanacije tog središnjeg kninskog odlagališta komunalnog otpada bio već prije napravljen, no da za njegovo financiranje nije bilo zainteresiranih donatora. Sredstva od 3,5 milijuna kuna bit će uložena među ostalim i za izgradnju pristupnog puta, ograđivanje deponija i postavljanje rampe te nabavu buldožera, najavio je Marić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙