FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kai Aide razgovarao s najvišim predstavnicima na Kosovu

PRIŠTINA5.SRPNJA 2004.,(Hina) - Izaslanik glavnog tajnika UN-a KofijaAnnana, norveški veleposlanik pri NATO-u Kai Aide razgovarao je uponedjeljak u Prištini s najvišim predstavnicima kosovskih institucijai UNMIK-a, no novinarima nije htio otkriti detalje koje će sadržatinjegovo izvješće o političkoj situaciji na Kosovu nakon ožujskihnemira. Izvješće će biti objavljeno, kako je rekao, nakon što ga uručiAnnanu.
PRIŠTINA5.SRPNJA 2004.,(Hina) - Izaslanik glavnog tajnika UN-a Kofija Annana, norveški veleposlanik pri NATO-u Kai Aide razgovarao je u ponedjeljak u Prištini s najvišim predstavnicima kosovskih institucija i UNMIK-a, no novinarima nije htio otkriti detalje koje će sadržati njegovo izvješće o političkoj situaciji na Kosovu nakon ožujskih nemira. Izvješće će biti objavljeno, kako je rekao, nakon što ga uruči Annanu.

Komentirajući razgovor s Aideom, predsjednik Kosova Ibrahim Rugova izjavio je novinarima da je ponovio zahtjev za priznanjem neovisnosti Kosova, što je po njemu ključ za rješavanje mnogih pitanja, uz ostalo i za zaštitu manjina i za ispunjavanje svih međunarodnih obveza.

Predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci je kazao da je od Aidea zatražio potporu zahtjevu da se promijeni uloga UNMIK-a te da vlada dobije sva potrebna ministarstva.

Kai Aide, koji po drugi put posjećuje Kosovo u proteklih mjesec dana, razgovarao je s v.d. civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Charlesom Brayshowom, premijerom Bajram Rexhepijem i političkim čelnicima Albanaca i Srba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙