FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN ŽALI ZBOG POVLAČENJA DIJELA AMERIČKOG OSOBLJA IZ MISIJA NA KOSOVU I U AFRICI

NEW YORK, 2. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Ujedinjeni narodi žale zbogodluke SAD-a da povuku neke pripadnike mirovnih snaga iz UN-ovihmisija na Kosovu i na granici Eritreje i Etiopije.
NEW YORK, 2. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Ujedinjeni narodi žale zbog odluke SAD-a da povuku neke pripadnike mirovnih snaga iz UN-ovih misija na Kosovu i na granici Eritreje i Etiopije.

UN-ov glasnogovornik Stephane Dujarric u petak je rekao kako je "UN sa žaljenjem primio američku odluku o povlačenju dijela osoblja".

Glasnogovornik Pentagona Lawrence DiRita najavio je u četvrtak da će se devet Amerikanaca povući iz dviju UN-ovih misija. Dvoje će, kako je rekao, biti povučeno iz UN-ove misije na Kosovu, a sedmero iz mirovne misije u Eritreji i Etiopiji.

Američka je vlada odlučila povući osoblje iz UN-ovih misija bojeći se da bi mogli pasti pod jurisdikciju Međunarodnoga kaznenog suda koji SAD odbijaju poduprijeti.

SAD je prije imao zajamčen imunitet za svoje pripadnike mirovnih snaga, no Vijeće sigurnosti početkom mjeseca jasno je pokazalo da će se usprotiviti obnovi imuniteta.

Ipak, 2000 američkih vojnika ostat će a Kosovu jer oni podliježu drukčijem sporazumu o imunitetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙