FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANNANOV IZASLANIK KAI AIDE DANAS PONOVO NA KOSOVU

PRIŠTINA,5.srpnja.2004(Hina) - Izaslanik glavnog tajnika UN-a KofijaAnnana, norveški veleposlanik Kai Eide, zadužen da sačini izvješće opolitičkoj situaciji na Kosovu nakon ožujskih nemira, stiže kasnoposlijepodne u posjet Kosovu, javili su u ponedjeljak mediji naalbanskome u Prištini.
PRIŠTINA,5.srpnja.2004(Hina) - Izaslanik glavnog tajnika UN-a Kofija Annana, norveški veleposlanik Kai Eide, zadužen da sačini izvješće o političkoj situaciji na Kosovu nakon ožujskih nemira, stiže kasno poslijepodne u posjet Kosovu, javili su u ponedjeljak mediji na albanskome u Prištini.

Veleposlanik Eide, koji je od 15. do 20. lipnja posjetio Kosovo na čelu četveročlanog izaslanstva, pripremio je izvješće o političkoj situaciji na Kosovu s kojim će, kako se najavljuje, večeras upoznati predstavnike kosovskih političkih institucija i druge političke čelnike te predstavnike UNMIK-a. Isto izvješće Eide će objaviti i u Beogradu.

Veleposlanik Eide trebao bi u svom izvješću dati ocjenu opće situacije na Kosovu te predložiti načine za unapređenje uloge misije UNMIK-a.

U svrhu pripreme izvješća Aide je boravio u Bruxellesu i Istanbulu tijekom summita NATO-a te je posjetio i Beograd, gdje se susreo sa srpskim premijerom Vojislav Koštunicom.

Prema zapadnim diplomatskim izvorima, izvješće veleposlanika Eidea ima veliko značenje posebice za reorganizaciju UNMIK-a i buduću ulogu Zapada na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙