FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO MEĐUNARODNI "SPLIT FILM FESTIVAL"

SPLIT, 27. lipnja 2004. (Hina) - Projekcijom bolivijsko-američkekoprodukcije "Seksualna ovisnost" bolivijskog redatelja Rodriga Belotau splitskom kinu Central u subotu navečer je započeo 9. "Split FilmFestival" - međunarodni festival novog filma i novih medija.
SPLIT, 27. lipnja 2004. (Hina) - Projekcijom bolivijsko-američke koprodukcije "Seksualna ovisnost" bolivijskog redatelja Rodriga Belota u splitskom kinu Central u subotu navečer je započeo 9. "Split Film Festival" - međunarodni festival novog filma i novih medija.

Tijekom sedam dana na toj središnjoj filmskoj manifestaciji u Splitu publici će u kinu Karaman, kinoteci Zlatna vrata, te u dvoranama Multimedijalnog kulturnog centra, Galerije umjetnina i palače Milesi biti prikazano 40-tak dugometražnih filmova, 20-tak kratkometražnih, te isto toliko radova u kategoriji novih medija.

Na početku festivala prikazani su filmovi ruskog filmaša Aleksandra Sokurova, jednog od najznačajnijih suvremenih filmskih stvaratelja.

U posebnim programima, "Slika", "Forum", "Fokus" i "Retrospektiva", bit će prikazani filmovi "Dogville Confession" Saifa Sanija i "Persona Non Grata" Olivera Stonea o ratu na Bliskom istoku. Filmovima o fenomenu bluesa predstavit će se Clint Eastwood, Wim Wenders i Martin Scorsese, a prvi put nakon Cannesa bit će prikazan i film "Naša glazba" Jeana Luca Goddarda.

Festival će ove godine posebnu pozornost posvetiti hrvatskom avangardnom filmu, pa će na repertoaru biti i šest radova Škole narodnog zdravlja i splitske Likovne akademije. Namjera je predstaviti neke pokrete i težnje u suvremenom filmu i medijima, odnosno odgovoriti na pitanje kamo ide film u usporedbi s interaktivnim medijima i digitalnim uradcima.

Posebna nagrada za izniman doprinos razvitku filmske umjetnosti posthumno će biti dodijeljena jednom od najvećih avangardnih umjetnika pokretnih slika Stanu Brakehageu, autoru više od 380 filmova i donedavnom profesoru filmskih studija Sveučilišta u Coloradu.

Vrijeme održavanja festivala, koji se ove godine umjesto u rujnu održava potkraj lipnja, promijenjeno je zbog financijskih razloga i da bi se dobilo zanimljivije naslove prije ili neposredno nakon njihova prikazivanja na drugim festivalima, a tako će biti i idućih godina.

"Split Film Festival" završava 2. srpnja dodjelom nagrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙