FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 5. SRPNJA

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 5. srpnja.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 5. srpnja.

BUDIMPEŠTA - Hrvatski premijer Ivo Sanader u Budimpešti će sudjelovati na Studijskim danima Europske pučke stranke.

DEN HAAG - Pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji počinje druga faza suđenja Slobodanu Miloševiću u kojoj on iznosi svoju obranu. Milošević je najavio da će pozvati više od 1600 svjedoka, među njima britanskoga premijera Tonyja Blaira, bivšega američkog predsjednika Billa Clintona i njemačkoga kancelara Gerharda Schroedera. Sjednica će početi u 11 sati.

BEOGRAD - Pred Specijalnim vijećem za ratne zločine u Beogradu nastavlja se suđenje 17-orici optuženih za ratne zločine nad hrvatskim zarobljenicima na Ovčari 1991. godine. U ponedjeljak će nastaviti s iznošenjem obrane još četvoro od naknadno 11 optuženih za taj zločin. Suđenje će potrajati do srijede, 7. srpnja.

LJUBLJANA - Slovenski parlament održat će u ponedjeljak i utorak izvanrednu sjednicu na kojoj će odlučiti o opozivu starog i imenovanju novog šefa diplomacije. Sjednica na kojoj će se odlučivati o prijedlogu premijera Antona Ropa da sadašnjeg ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela naslijedi profesionalni diplomat, sadašnji ambasador u Njemačkoj Ivo Vajgl, počet će u ponedjeljak, a glasovanje o novom ministru očekuje se u utorak, drugoga dana izvanredne sjednice. Na sjednici se očekuju polemički tonovi jer će obrazloženje zašto želi Rupelov odlazak s mjesta šefa diplomacije dati premijer Anton Rop, a mogućnost za jednosatni odgovor dana je i Rupelu.

RIM - Zastupnički dom talijanskog parlamenta na dnevnom redu sjednice u ponedjeljak ima ratifikaciju sporazuma između Italije i Hrvatske o prevenciji, provjeravanju i suzbijanju carinskih prekršaja. Prema najavljenom dnevnom redu u ponedjeljak će se, nakon rasprave o nacrtu zakona o sukobu interesa, na drugoj točki dnevnog reda naći ratifikacija čak devet raznih sporazuma između Italije i drugih zemalja, a prva na redu je ratifikacija carinskog sporazuma s Hrvatskom. Još nije objavljen dnevni red za utorak, ali prema nekim informacijama toga bi dana trebala doći na red i ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Hrvatske i zemalja Europske unije.

DEN HAAG - Posjet glavnoga tajnika NATO-a Nizozemskoj, koja je 1. srpnja preuzela predsjedanje Europskom unijom.

JAKARTA - Predsjednički izbori u Indoneziji.

Dežurni urednici:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

Navečer: Darko Vlahović

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙