FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 21. LIPNJA

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 21. lipnja.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 21. lipnja.

LISABON - Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će s izaslanstvom u službenom posjetu Portugalu, gdje će se u ponedjeljak susresti s portugalskim premijerom Joseom Manuelom Duraom Barrosom. Posjet hrvatskog izaslanstva traje do 22. lipnja.

LONDON - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks putuje u četverodnevni posjet Engleskoj i Škotskoj. U Londonu će se sastati s Micahelom Martinom, predsjednikom Donjega doma parlamenta. (Engleska 21. i 22., Škotska, 23. i 24. lipnja)

RIM - Očekuje se da će talijanski parlament u ponedjeljak ratificirati sporazum Hrvatske i Europske unije o stabilizaciji i pridruživanju.

BEOGRAD/BRUXELLES - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica i demokratski kandidat na predsjedničkim izborima Boris Tadić putuju u ponedjeljak u Bruxelles, gdje će pokušati ishoditi ukidanje viza europskih zemalja za putnike iz Srbije i Crne Gore.

LJUBLJANA - Švicarski predsjednik Joseph Deiss boravi u radnom posjetu Sloveniji na poziv slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka. Posjet je namijenjen oživljavanju političkog dijaloga između dviju zemalja, poboljšanju bilateralnih odnosa i razmjeni mišljenja o aktualnim zbivanjima u EU i jugozapadnoj Europi. Predviđeni su susreti sa slovenskim premijerom Antonom Ropom, predsjednikom parlamenta Borutom Pahorjem, te drugim visokim državnim i stranačkim dužnosnicima u Sloveniji.

BUKUREŠT - Europski povjerenik za proširenje EU Guenter Verheugen stiže u dvodnevni posjet Rumunjskoj, kandidatu za pristup EU.

BAGDAD - Još trojica američkih vojnika izlaze pred vojni sud zbog zlostavljanja zatvorenika u bagdadskom zatvoru Abu Ghraibu.

VATIKAN - Papa Ivan Pavao Drugi prima šefa španjolske vlade Jose Luis Rodrigueza Zapatera.

LONDON - Sastanak talijanskog i britanskog ministra vanjskih poslova Franca Frattinija i Jacka Strawa.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Maja Trohar

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙