FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUBOTICA: ZA PREDSJEDNIKA PODRUŽNICE DSHV-A IZABRAN MARTIN BAČIĆ

SUBOTICA, 4. srpnja 2004. (Hina) - Na izbornoj skupštini Subotičkepodružnice Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u nedjelju je zapredsjednika ponovno izabran odvjetnik Martin Bačić, koji je dužnostprvog čovjeka najjače i najbrojnije podružnice DSHV-a obnašao i uprethodne 4 godine.
SUBOTICA, 4. srpnja 2004. (Hina) - Na izbornoj skupštini Subotičke podružnice Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u nedjelju je za predsjednika ponovno izabran odvjetnik Martin Bačić, koji je dužnost prvog čovjeka najjače i najbrojnije podružnice DSHV-a obnašao i u prethodne 4 godine.

"Priprema za predstojeće rujanske lokalne izbore bit će moja najvažnija zadaća jer će oni pokazati koliko jedina stranka vojvođanskih Hrvata ima snage i utjecaja u sredinama u kojima oni žive", rekao je po izboru Bačić, koji je za svoju kandidaturu dobio uvjerljivu potporu delegata Izborne Skupštine DSHV-a.

Martin Bačić predsjednik je Subotičke podružnice DSHV-a od osnutka ove stranke 1990.

Bio je jedan od najbližih suradnika bivšeg predsjednika DSHV-a Bele Tonkovića, protiv kojega se okrenuo 2002. kada postaje njegov najglasniji kritičar.

Promjene u stranci koje su uslijedile, u kojima je imao istaknutu ulogu, rezultirale su smjenom a potom i isključivanjem Bele Tonkovića iz DSHV-a.

Podružnica kojom je Bačić rukovodio jedan je od inicijatora okupljanja hrvatskih stranaka u jedinstveni DSHV, do čega je došlo potkraj veljače ove godine.

Godišnjoj i izbornoj Skupštini Subotičke podružnice DSHV-a prisustvovala je i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Subotici Jasmina Kovačević-Čaklović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙