FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NOVOSADSKO KAZALIŠTE MLADIH DOBILO NAGRADU ZA ADAPTACIJU NA ZAGREBAČKIM DANIMA SATIRE

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Predstava novosadskog Kazalištamladih "Anđeli babilona" dobila je posebno priznanje za adaptacijuteksta na 28. danima satire u Zagrebu, bilježi novosadski "Dnevnik".
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Predstava novosadskog Kazališta mladih "Anđeli babilona" dobila je posebno priznanje za adaptaciju teksta na 28. danima satire u Zagrebu, bilježi novosadski "Dnevnik".

Predstava koju je po tekstu Mate Matišića adaptirao i režirao Nenad Gvozdenović naišla je na izvanredan prijem kod publike, a prema riječima direktora Kazališta mladih Dragoljuba Selakovića, ansambl je ponovio uspjeh od prije dvije godine, kada je predstavom "Komadić" na istom festivalu dobio nagradu za režiju.

"Bez protekcije potpuno smo se regularno prijavili na festival, čak je video kazeta sa snimkom predstave tih 400 kilometara do Zagreba putovala 27 dana i stigla u zadnji trenutak", komentirao je Selaković za "Dnevnik" primjedbu da je predstava "Anđeli Babilona" očigledno zanimljivija stranim nego domaćim selektorima budući da je na festivalima u SCG-u uglavnom ispadala iz konkurencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙