FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat upozorava da državni službenici još nisu dobili regres

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Sindikat državnih službenika inamještenika upozorio je danas da zaposleni u uredima državne upravejoš nisu dobili regres za godišnji odmor, ugovoren Kolektivnimugovorom za državne službenike i namještenike, premda je korištenjegodišnjih odmora već započelo.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika upozorio je danas da zaposleni u uredima državne uprave još nisu dobili regres za godišnji odmor, ugovoren Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike, premda je korištenje godišnjih odmora već započelo.

Službenike je razljutila činjenica da je njihovo matično državno tijelo – Središnji državni ured za upravu, svojim djelatnicima podijelio regres još 14. lipnja, kaže se u priopćenju.

Sindikat je saznao da Središnji državni ured potražuje od Ministarstva financija dodatna sredstva za tekuće poslovanje i isplatu prava iz Kolektivnog ugovora, što će im navodno biti odobreno u obliku preraspodjele sredstava, pa će se, kažu u Ministarstvu financija, regres moći isplatiti idućeg tjedna.

Sindikat također napominje da je Središnji državni ured zatražio od svih ureda državne uprave prijedloge poslova koji bi se mogli decentralizirati, odnosno prenijeti na jedinice lokalne samouprave.

Budući da je prije dvije godine u uredima državne uprave već provedena racionalizacija tijekom koje je otpušten veći broj zaposlenika, prije svega tzv. pomoćno-tehničkog osoblja, predložena decentralizacija probudila je strah od novih otkaza, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙