FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) -

Izbor zanimljivosti iz svijeta

BANGALORE - Jedan je finski par potrošio gotovo tisuću dolara kako bi zrakoplovom prevezao u Finsku psa lutalicu pronađenog na ulicama južnog indijskog grada Bangalorea, izvijestila je organizacija koja se brine o zaštiti životinja People for Animals. Mika Heinonen i Viviana Khova, koji dobrovoljno rade za spomenutu organizaciju, platili su 46.000 rupija (oko 1.000 dolara) za zrakoplovnu kartu i kavez u kojemu je njihov ljubimac transportiran do Helsinkija, rekao je glasnogovornik organizacije Sharath Babur.

SYDNEY - Iako se na prvi pogled ne bi moglo zaključiti, australski su znanstvenici uspjeli dokazati da se neke vrste pijavica o svojem potomstvu brinu poput ptica ili sisavaca. "Australska pijavica iz obitelji helobdella papillornata prvi je poznati primjer beskičmenjaka koji se o svojem potomstvu brine do njihove zrelosti. Mnoge su pijavice zapravo vrlo brižni i odani roditelji", tvrdi evolucijski biolog Fred Govedich s australskog Sveučilišta Monash. Istraživanja su pokazala, rekao je Govedich, da se roditelji o potomcima brinu punih šest tjedana nakon što se izlegu, prikupljajući im hranu i štiteći ih od grabežljivaca.

LOS ANGELES - "Spiderman 2" ostvario je 40,5 milijuna dolara prihoda prvog dana prikazivanja u američkim kinima što predstavlja novi rekord na kinoblagajnama, objavila je specijalizirana tvrtka Exhibitor Relations. Prvi nastavak "Spidermana" zaradio je u srijedu prvog dana 39,4 milijuna dolara i ukupno 114,8 milijuna u prva tri dana. "Čovjek-pauk 2" počinje se u Hrvatskoj prikazivati 5. kolovoza, objavio je domaći distributer tog filmskog hita - Continental film.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙