FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 20. lipnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 20. lipnja 2004. (Hina) -

Izbor zanimljivosti iz svijeta

BANJA LUKA - U plaćenom oglasu na dvije stranice banjalučkih Nezavisnih novina SFOR je u subotu uputio 'čestitku' najtraženijem haaškome optuženiku Radovanu Karadžiću u povodu njegova rođendana (19. lipnja 1945.) objavivši kako mu je kao poklon namijenio avionsku kartu za Den Haag. Naslov oglasa glasi "Radovane, nismo zaboravili", a ispod toga je uz popratni tekst "Jedini poklon" otisnut preslik avio karte s pečatom SFOR-a za let Sarajevo-Den Haag kao i fotografija svijeće koja dogorijeva. U zadnjem retku oglasa napisano je "Uskoro".

RIM - Na internetu se pojavila igrica kojom se ismijava talijanski veznjak Francesco Totti, koji je zbog pljuvanja danskog igrača Poulsena zaradio tri utakmice suspenzije. Igrica se zove "Pljuvanje s Tottijem", a nakon svakog uspješnog pokušaja Totti podiže ruke u zrak u znak trijumfa. Nakon što ispljuje svih 11 protivničkih igrača Totti zadovoljno napušta teren u zagrljaju sa svojom djevojkom Ilary Blasi.

LOS ANGELES - Ray Charles, koji je prošlog četvrtka preminuo u 73. godini, u petak je ispraćen na posljednje počivalište dvosatnom svečanošću, na kojoj je preko 1.500 ljudi, među njima Stevie Wonder, Clint Eastwood i B.B.King, proslavilo život genija soula s pjesmom, ovacijama i izljevima nesputanog oduševljenja. Na svečanosti, koja je bila više radosna, nego tužna - uz Wondera i Kinga nastupili su i saksofonist David Newman, country ikone Gled Campbell i Willie Nelson te jazz trubač Wynton Marsalis. Čuo se i Charlesov glas, kada je puštena njegova izvedba pjesme "My Buddy". Tijelo legende soula prevezeno je na pokop na groblje Inglewood kod zračne luke u Los Angelesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙