FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: DANI MATICE HRVATSKE NAJBOLJI DO SADA

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ovogodišnji Dani Matice hrvatske uMostaru bili su neponovljivi no za očekivati je da će svake godinebiti sve bolji zahvaljujući i potpori predsjedništva BiH, resornihministarstava Republike Hrvatske i BiH, kao i institucija kultureSarajeva, Zagreba, Splita, Dubrovnika i Mostara, komentira ovogodišnjeDane Matice hrvatske održane u Mostaru sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ovogodišnji Dani Matice hrvatske u Mostaru bili su neponovljivi no za očekivati je da će svake godine biti sve bolji zahvaljujući i potpori predsjedništva BiH, resornih ministarstava Republike Hrvatske i BiH, kao i institucija kulture Sarajeva, Zagreba, Splita, Dubrovnika i Mostara, komentira ovogodišnje Dane Matice hrvatske održane u Mostaru sarajevsko "Oslobođenje".

"Sjajni Dubrovčani, sjajna organizacija, preko 150 sati vrhunskih kulturnih programa u izvedbama najpoznatijih ansambala regije i svijeta, umjetničke kolonije, spektakli u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače, pozornice pod otvorenim nebom privukle su na ovogodišnje Matičino svetkovanje pedesetak tisuća Mostaraca i njihovih gostiju", piše sarajevski list i ocjenjuje da su tako ove godine "kao nikada do sada i kao nigdje drugdje, muze uspjele nadjačati svakomisleno siromaštvo".

List prenosi i ocjenu Ive Prlendera, ravnatelja Dubrovačkih ljetnih igara koje su gostovale predstavom "Amfitrion", koji je o Danima Matice hrvatske u Mostaru rekao: "Ovaj festival je najreprezentativniju retrospektiva hrvatske kulture, i ne samo hrvatske...".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙