FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DODJELJENE NAGRADE HRVATSKOGA NARODNOG KAZALIŠTA U ZAGREBU ZA DRAMSKA, OPERNA I BALETNA OSTVARENJA

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Na svečanosti u sklopu obilježavanjaDana otvorenog kazališta danas su dodjeljene tradicionalne nagradeHrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu za dramska, operna i baletnaostvarenja u sezoni 2003./2004.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Na svečanosti u sklopu obilježavanja Dana otvorenog kazališta danas su dodjeljene tradicionalne nagrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu za dramska, operna i baletna ostvarenja u sezoni 2003./2004.

Dobitnici nagrade "Mila Dimitrijević" za najbolja dramska ostvarenja su Vanja Matujec za ulogu Erne u predstavi "Kazimir i Karolina" austrijskog dramatičara Odona von Horvatha u režiji Eduarda Milera te Siniša Popović za ulogu Eugena Schuerzingera u istoj predstavi.

Godišnju nagradu "Marijana Radev" dobila je istaknuta operna umjetnica, sopranistica Vlatka Oršanić za ulogu Katerine Izmajlove u operi "Lady Macbeth Mcenskog okruga" D. Šostakoviča u režiji Thomasa Schultea-Michelsa.

Dobitnik nagrade "Vladimir Ruždjak" je nizozemski tenor Frank van Aken za ulogu Sergeja u operi "Lady Macbeth Mcenskog okruga".

Primabalerina Lydia Mila Milovac dobitnica je nagrade "Ana Roje" za cjelokupni umjetnički rad i doprinos baletnoj umjetnosti.

Dobitnik nagrade "Oskar Harmoš" je Ovidije Muscalu za ulogu "Mlinara Ivice" u baletnoj predstavi "Mačak u čizmama" B. Bjelinskog u koreografiji Ljiljane Gvozdenović te za odlično otplesane uloge u baletu "Soba" koreografa Renata Zanelle.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙