FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČETVORICA AMERIČKIH VOJNIKA OPTUŽENA ZBOG SMRTI U TIGRISU

DENVER, 2. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Četvorica američkih vojnikaoptužena su zbog smrti Iračana koji se utopio nakon što je bioprisiljen skočiti s mosta u Tigris, objavile su u petak novine.
DENVER, 2. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Četvorica američkih vojnika optužena su zbog smrti Iračana koji se utopio nakon što je bio prisiljen skočiti s mosta u Tigris, objavile su u petak novine.

Ti su vojnici u siječnju u Iraku bili u ophodnji koja je privela dvojicu Iračana zbog kršenja odredbe o policijskom satu. Vojnici su Iračanima naredili da skoče s mosta u sjevernoiračkome gradu Samari, objavio je Rocky Mountain News. Jedan je Iračan isplivao, a drugi se utopio.

Vojnici su iz 3. brigade 4. pješačke divizije koja se u Fort Carson kraj Colorado Springsa vratila u travnju nakon jednogodišnjeg boravka u Iraku, javlja list.

Poručnik Jack Saville i narednik Tracy Perkins optuženi su za ubojstvo iz nehata, nasilan napad, udruživanje radi prikrivanja i ometanje pravde, objavile su novine riječi glasnogovornice Fort Carsona.

Narednik Reggie Martinez optužen je za ubojstvo iz nehata, a Terry Bowan za nasilan napad. Sva četvorica optužena su i zbog davanja lažnog iskaza kako bi prikrili događaj.

Denver Post objavio je kako je to već drugi slučaj smrti pritvorene osobe u koju su umiješani vojnici iz Fort Carsona. Post je prošli mjesec objavio kako dvojici obavještajaca iz Fort Carsona prijeti suđenje zbog gušenja jednoga iračkoga generala u studenome prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙