FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKOPJE: NOVE SUMNJE U SLUŽBENU VERZIJU POGIBIJE PREDSJEDNIKA TRAJKOVSKOG

SKOPLJE, 2. srpnja 2004. (Hina) - U Makedoniji se javljaju nove sumnjeda tragična smrt predsjednika Borisa Trajkovskog nije slučajna i daiza nje stoji urota domaće vlasti i nekih međunarodnih krugova.
SKOPLJE, 2. srpnja 2004. (Hina) - U Makedoniji se javljaju nove sumnje da tragična smrt predsjednika Borisa Trajkovskog nije slučajna i da iza nje stoji urota domaće vlasti i nekih međunarodnih krugova.

Povod za vraćanje na nemili događaj od 26. veljače kada je u zrakoplovnoj nesreći kraj Mostara uz predsjednika Trajkovskog poginulo i šestero njegovih suradnika i dvojica pilota, nedavno je dopremanje u Skopje osobnih predmeta poginulih, koji su uručeni njihovim obiteljima.

Među predmetima nalaze se putovnice, isprave, novac, nakit i druge osobne stvari. Suprug predsjednikove savjetnice Dimke Ilkove-Bošković ističe da je primio neoštećeno prstenje i ešarpu koju je tog jutra imala na sebi i postavlja pitanje kako je moguće da je od požara u zrakoplovu tijelo njegove supruge pougljenjeno a da su njene osobne stvari neoštećene.

U današnjoj pak kolumni u listu Dnevnik čelnik Liberalne stranke Stojan Andov postavlja nova pitanja: Kako je došlo do toga da se poklope datumi predavanja makedonske aplikacije za članstvo u Europsku uniju s Mostarskom konferencijom o investicijama na kojoj je trebao sudjelovati i tadašnji premijer a sada predsjednik države Branko Crvenkovski? Potom, zašto na konferenciju nije upućen nijedan vladin predstavnik, i zašto je u Ministarstvu vanjskih poslova u zadnjem trenutku izvršena zamjena na listi putnika? Na koncu, zašto je također u zadnjem trenutku zbog navodne bolesti otkazao put u Mostar predsjednikov savjetnik za sigurnost Stevo Pendarovski koji je za prijevremene predsjedničke izbore postao predsjednikom Državne izborne komisije.

Da bi se razjasnili razlozi za sve ove događaje u interesu povijesne istine, Stojan Andov predlaže da Makedonija pokrene postupak za sudsku istragu, pogotovo što je, kako navodi, javni tužitelj Aleksandar Prčevski za izvješće bosanske komisije o zrakoplovnoj nesreći izjavio da je "priča za malu djecu" jer su kao krivci označeni isključivo piloti dok o cjelodnevnoj tajnovitosti o nesreći od SFOR-a nema ni riječi. Pri tom Andov upozorava da tragična smrt predsjednika Trajkovskog ne smije ostati nerasvijetljena kao što je zataškan atentat na prvog makedonskog predsjednika Kiru Gligorova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙