FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO-OV DUŽNOSNIK: MAKEDONIJA BI MOGLA U NATO DO 2007.

SKOPLJE, 30. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Makedonske nade za brzoučlanjenje u NATO i dalje su žive nakon što je u srijedu jedan visokidužnosnik Saveza pozvao tu zemlju da završi svoje političke,gospodarske i pravosudne reforme do idućega summita NATO-a.
SKOPLJE, 30. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Makedonske nade za brzo učlanjenje u NATO i dalje su žive nakon što je u srijedu jedan visoki dužnosnik Saveza pozvao tu zemlju da završi svoje političke, gospodarske i pravosudne reforme do idućega summita NATO-a.

"Realno, Makedonija bi mogla postati članica NATO-a do 2007.", rekao je predsjedatelj NATO-ove parlamentarne skupštine Douglas Bereuter u Skoplju nakon susreta s visokim makedonskim dužnosnicima.

Bereuter je naglasio da vrata NATO-a ostaju otvorena za nove članice i snažno ohrabrio Makedoniju, kao i druge dvije članice Jadranske povelje, Hrvatsku i Albaniju, da nastave s reformama potrebnima za napredovanje prema članstvu.

Vlasti u Skoplju, a u tome ih podržava većina stanovništva, nadaju se da bi članstvom u NATO-u zatvorile posljednje poglavlje dugačke priče o etničkim sukobima Makedonaca i makedonskih Albanaca.

Bereuter je uz to ponudio i međunarodnu pomoć za rješavanje davnoga spora u vezi s demarkacijom makedonske granice s Kosovom koje je pod upravom Ujedinjenih naroda. Taj je spor izazvao nerede koji su Makedoniju 2001. doveli na rub građanskoga rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙