FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radničko vijeće Slobodne Dalmacije u NO izabralo Ljubicu Vuko

SPLIT, 2. srpnja 2004. (Hina) - Na današnjoj sjednici Radničkog vijećasplitske novinske kuće Slobodna Dalmacija za petog je člana Nadzornogodbora (NO) izabrana Ljubica Vuko, predsjednica Sindikata novinara utoj kući, koja je o tome i izvjestila novinare.
SPLIT, 2. srpnja 2004. (Hina) - Na današnjoj sjednici Radničkog vijeća splitske novinske kuće Slobodna Dalmacija za petog je člana Nadzornog odbora (NO) izabrana Ljubica Vuko, predsjednica Sindikata novinara u toj kući, koja je o tome i izvjestila novinare.

Za izbor Ljubice Vuko u NO, tajnim glasovanjem, izjasnila se većina od sedam članova Radničkog vijeća, dajući joj tako prednost pred ostalim kandidatima - Olgom Ramljak, kandidatkinjom Nezavisnog sindikata, Željkom Paradžikom, predsjednikom Sindikata grafičara i nakladnika te Ivom Ivelićem, kojega je predložila Udruga malih dioničara Slobodne Dalmacije.

Ljubica Vuko u Slobodnoj Dalmaciji zaposlena je od 1987. godine, diplomirana je ekonomistica i piše o gospodarskim i financijskim temama. U svojem četverogodišnjem mandatu, kako je rekla, nastojat će biti predstavnik svih radnika posebno vodeći računa o očuvanju svakog radnog mjesta u predstojećoj privatizaciji.

Predstavnik Radničkog vijeća u NO ima više kontrolnu ulogu, s obzirom da vlasnik, to jest u ovom slučaju još uvijek država, ima svoja četiri predstavnika koji mogu donositi odluke većinom glasova.

Nadzorni odbor Slobodne Dalmacije konstituiran je 17. lipnja ove godine kada je za predsjednika izabran Igor Lučić. Ostali su članovi Hrvoje Španić, zamjenik predsjednika te Ivan Mužić i Rajko Jurin, kojima se danas pridružila i Ljubica Vuko.

Na toj je sjednici zatražio od predsjednika Uprave Srđana Kovačića financijsko izvješće o poslovanju u prošloj i prvom dijelu ove godine, te planove za nastavak poslovanja, kako bi ga razmotrio na sljedećoj sjednici, koja se očekuje uskoro.

Inače, prema izvješću koje je Uprava podnijela Skupštini dioničara pri imenovanju novog i razriješenju starog NO, Slobodna Dalmacija prošlu je godinu završila s gubitkom od 4,39 milijuna kuna. Skupština je tada odlučila da se najveći dio gubitka pokrije na temelju sredstava zakonskih i ostalih pričuva, te iz zadržane dobiti ranijih godina. Preostalih 800 tisuća kuna trebalo bi se nadoknaditi iz dobiti od poslovanja u idućim godinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙