FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENSKI RADIO: U HRVATSKIM MEDIJIMA "PREKROJENE INFORMACIJE" O SASTANKU U BRUXELLESU

LJUBLJANA,5. lipnja(Hina) - U Hrvatskoj u subotu vlada "medijski muk" ostvarnim rezultatima trojnog sastanka o ekološko-ribolovnom pojasuodržanog u petak u Bruxellesu i objavljuju se "prekrojeneinformacije", navodi se u komentaru što ga je u subotu u središnjojpopodnevnoj informativnoj emisiji objavio Slovenski radio. (Hina) xfl ymaš
LJUBLJANA,5. lipnja(Hina) - U Hrvatskoj u subotu vlada "medijski muk" o stvarnim rezultatima trojnog sastanka o ekološko-ribolovnom pojasu održanog u petak u Bruxellesu i objavljuju se "prekrojene informacije", navodi se u komentaru što ga je u subotu u središnjoj popodnevnoj informativnoj emisiji objavio Slovenski radio.

U petak je u Bruxellesu održan sastanak državnih tajnika Hrvatske, Italije i Slovenije Hide Biševića, Roberta Antonionea i Andreja Logara o pitanju Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP) u Jadranu. U pisanoj izjavi nakon sastanka Italija i Slovenija pozdravile su odluku Hrvatskog sabora o odgodi primjene ZERP-a.

U komentaru slovenskog radija navodi se da je šutnja možda rezultat toga što su hrvatski izvjestitelji bili o rezultatima obaviješteni "samo iz jednog", dakle hrvatskog izvora, a možda se radi o tzv. "domoljubnom novinarstvu" koje je, kako se navodi, "kumovalo raspadu bivše Jugoslavije".

Hrvatski mediji ističu samo da su Italija i Slovenija izrazile zadovoljstvo sporazumom iz Bruxellesa i da će podržati uključivanje Hrvatske u EU, a to bi, navodi komentator, moglo izazvati opasnost "različitih interpretacija" jučerašnjeg dogovora državnih tajnika.

(Hina) xfl ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙