FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC o pretpostavkama da bi mogli biti raspisani prijevremeni izbori i dugu umirovljenicima

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Demokratski centar (DC) protiv jeraspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora, jer za to ne vidiniti jedan gospodarski ni politički razlog, istaknuo je na današnjojkonferenciji za novinare u Zagrebu potpredsjednik stranke Joško Morić,komentirajući predviđanja nekih britanskih analitičara koje suprenijeli hrvatski mediji.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Demokratski centar (DC) protiv je raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora, jer za to ne vidi niti jedan gospodarski ni politički razlog, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu potpredsjednik stranke Joško Morić, komentirajući predviđanja nekih britanskih analitičara koje su prenijeli hrvatski mediji.

Mogući prijevremeni izbori značili bi prekidanje provedbe konkretnih projekata nekoliko mjeseci prije izbora, a nakon njih izgubilo bi se i sljedećih nekoliko mjeseci za konstituiranje vlasti i izradu novih projekata i programa nove vlade. No, budu li izbori ipak raspisani, DC će biti spreman ostvariti bolji rezultat od postignutog na prošlim izborima, rekao je Morić.

U vezi s povratom duga umirovljenicima DC smatra da treba provesti odluku Ustavnog suda te da treba točno utvrditi veličinu duga svakom umirovljeniku i odrediti je kao pravnu obvezu države prema svakom umirovljeniku ponaosob. Tako pravno utvrđen dug treba učiniti i pravno nasljedivom kategorijom, kazao je Morić. Dodao je da će se DC također zauzimati da se rast mirovina uskladi i usklađivanje pravno veže za rast prosječne plaće u gospodarstvu. DC-u su neprihvatljivi raznoliki dodaci od 100 kuna i slični dodaci na mirovine kojima se lokalne vlasti dodvoravaju umirovljenicima i tako ih politički manipuliraju, rekao je Morić.

Osvrnuvši se na jučerašnji oružani sukob u središtu Rijeke u kojem je jedan građanin teško ranjen, Morić je rekao kako taj događaj snažno upozorava na zabrinjavajući porast svakodnevnog nasilja, a time i opće nesigurnosti.

"Za dostizanje veće razine sigurnosti nužna je bolja kontrola legalnog držanja i nošenja oružja, oduzimanje ilegalnog oružja, ali i jače suprotstavljanje organiziranom kriminalu. Na tom poslu sigurnosne službe moraju učiniti puno više", smatra Morić.

Najavio je da će se DC zauzeti i za uvođenje obveze testiranja vozača na narkotike jer je sposobnost upravljanja vozilom pod njihovim utjecajem smanjena kao i pod utjecajem alkohola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙