FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL POČEO VOJNU AKCIJU U NABLUSU; SASTALA SE ČETVORKA ZA BLISKI ISTOK

NABLUS/TABA, 24. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Izraelska vojska u četvrtakje bodljikavom žicom ogradila stari dio Nablusa i pročešljala gatražeći militantne Palestince u sklopu velike vojne operacije naZapadnoj obali, pri čemu je uhićeno nekoliko ljudi.
NABLUS/TABA, 24. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Izraelska vojska u četvrtak je bodljikavom žicom ogradila stari dio Nablusa i pročešljala ga tražeći militantne Palestince u sklopu velike vojne operacije na Zapadnoj obali, pri čemu je uhićeno nekoliko ljudi.

Palestinski izvori rekli su da s Izraelci u Nablus ušli tenkovima i oklopnim transporterima, a vojnici su zauzeli položaje na krovovima zgrada. Tijekom pretresa navodno je pronađeno 20 kilograma eksploziva u jednoj kući, koja je poslije srušena kontroliranom eksplozijom, rekli su očevici.

Istodobno su u sukobima s izraelskim vojnicima u pojasu Gaze ubijena tri Palestinca.

U egipatskom mjestu Tabi na Sinajskom poluotoku počeo je sastanak četvorke za Bliski istok (SAD, Rusija, EU i UN) na kojem će se raspravljati o povlačenju izraelske vojske iz pojasa Gaze, predviđenom za 2005.

Posebni američki izaslanik William Burns i predstavnici UN-a, EU i RUsije izjavili su nakon razgovora u Tabi da podupiru Egipatski plan za osiguranje Pojasa Gaze nakon izraelskog povlačenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙