FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUVAJTSKI MINISTAR: SADAM, RATNI ZLOČINAC KOJI ZASLUŽUJE SMRTNU KAZNU

KUVAJT, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Kuvajtski ministar informiranjaMohammad Abu Al-Hassan nazvao je u četvrtak na iračkom sudu SadamaHuseina "ratnim zločincem koji zaslužuje smrtnu kaznu" jer jezagovarao invaziju Kuvajta, u koji su njegove snage ušle 1990.
KUVAJT, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Kuvajtski ministar informiranja Mohammad Abu Al-Hassan nazvao je u četvrtak na iračkom sudu Sadama Huseina "ratnim zločincem koji zaslužuje smrtnu kaznu" jer je zagovarao invaziju Kuvajta, u koji su njegove snage ušle 1990.

"Sadam Husein je ratni zločinac, odgovoran je za genocid i zaslužuje smrtnu kaznu za užasne zločine počinjene nad iračkim i kuvajtskim narodom", kazao je za AFP.

"Sadam je zločinac u pravom smislu riječi. Odgovoran je za ratne zločine i za zločine protiv čovječnosti", komentirao je kuvajtski ministar. "Čovjek koji je odgovoran za masovne grobnice neće priznati svoju krivnju ni pokazati žaljenje. On je tvrdokorni zločinac".

Kuvajt je pripremio dvjesto tužbenih spisa o zločinima Sadama Huseina i glavnih predstavnika svrgnute iračke vlasti.

Iračke su snage za okupacije Kuvajta zapalile više od sedamsto naftnih bušotina i ubile više stotina kuvajtskih civila. Kuvajt traži ratnu odštetu od 170 milijarda dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙