FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUVAJT ĆE SUDJELOVATI NA SADAMOVU SUĐENJU I TRAŽITI SMRTNU KAZNU

KUVAJT, 30. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Kuvajt je u srijedu odrediosvojeg predstavnika na suđenju Sadamu Huseinu, gdje će ponoviti svojzahtjev da mu se odredi smrtna kazna zbog okupacije Kuvajta(1990.-1991.) koja je dovela do Zaljevskog rata.
KUVAJT, 30. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Kuvajt je u srijedu odredio svojeg predstavnika na suđenju Sadamu Huseinu, gdje će ponoviti svoj zahtjev da mu se odredi smrtna kazna zbog okupacije Kuvajta (1990.-1991.) koja je dovela do Zaljevskog rata.

"Nadamo se da će mu dani biti okončani, jer je ono što je učinio Kuvajtu bilo zločinačko i nečovječno djelo", izjavio je za kuvajtsku agenciju KUNU premijer šeik Sbah al-Ahmad al-Sabah.

Ministar pravosuđa Ahmad Baqer rekao je kako je za kuvajtskog predstavnika na suđenju izabran profesor s pravnog fakulteta Mohammad Bouzabar, koji će sudjelovati u radu odbora posebnog iračkog suda koji će suditi Sadamu Huseinu i njegovim najvažnijim suradnicima.

Kuvajtski državni tužitelj u ožujku je rekao kako će njegova zemlja tražiti smrtnu kaznu za Sadama zbog zločina koje je počinio u Kuvajtu.

"Ti zločini obuhvaćaju ubojstva, silovanja, progone, krađe i druge ratne zločine i zločne protiv čovječnosti, uz zločine kažnjive po iračkim zakonima", rekao je Baqer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙