FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA AUTOCESTAMA SA ZATVORENIM SUSTAVOM NAPLATE OD DANAS VEĆE CESTARINE

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Cestarine, u prosjeku veće za 14posto, od danas se primjenjuju na svim autocestama sa zatvorenimsustavom naplate kojima gospodare Hrvatske autoceste (HAC).
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Cestarine, u prosjeku veće za 14 posto, od danas se primjenjuju na svim autocestama sa zatvorenim sustavom naplate kojima gospodare Hrvatske autoceste (HAC).

Odlukom, koju je jučer prihvatila Vlada, cestarine su povećane za osobne automobile za 21 posto, za drugu skupinu vozila 22 posto, a za treću 8 posto, dok se cestarina za četvrtu skupinu, odnosno za teške kamione, nije povećavala.

Nove se cestarine, prema izvješću iz HAC-a, odnose na autocestu Zagreb-Lipovac, Zagreb-Goričan, te nove dionice autoceste Zagreb-Split.

Na dionicama autocesta s otvorenim sustavom naplate - Zagreb-Bregana, Zagreb-Krapina i Krčki most, te na dijelu autoceste Zagreb-Split od Bosiljeva do Male Kapele - cestarina se ne mijenja.

Kako su izvijestili iz HAC-a, na autocesti Zagreb-Lipovac cestarina od Zagreba do Županje za prvu skupinu, u koju ulaze osobni automobili, sada iznosi 93 kune, za drugu skupinu 139 kuna, za treću 209 kuna, dok je za četvrtu skupinu, odnosno teške kamione, cestarina ostala ista, 305 kuna, izvijestili su danas iz HAC-a.

Na autocesti Zagreb-Goričan cestarina za osobne automobile iznosi 36 kuna, za drugu skupinu vozila 54 kune, za treću 81 kunu, dok je za četvrtu skupinu cestarina 120 kuna.

Na autocesti Zagreb-Split, na dionici od Gospića do Pirovca cestarina za osobne automobile je 50 kuna, za drugu skupinu vozila 74 kune, za treću skupinu vozila 112, a za četvrtu 163 kune.

Na dionici od Vrpolja do Dugopolja te autoceste cestarina za osobne automobile je 17 kuna, za drugu skupinu 26 kuna, za treću 39 kuna, a za četvrtu skupinu 57 kuna.

U HAC-u kažu da se do završetka izgradnje i puštanja u prometa mosta na lokaciji srušenog masleničkog mosta na javnoj cesti bez naplate, cestarine neće naplaćivati za vozila iz svih skupina koja se na autocestu Bosiljevo-Split uključuju na ulazu Maslenica, a izlaze na izlazu Posedarje ili obrnuto.

Prema procjenama, odobrenim povećanjem cestarina do 2010. osigurat će se dodatnih 400 milijuna eura koje Vlada planira uložiti isključivo u gradnju novih ili održavanje postojećih cesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙