FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: MERON O PRIPREMLJENOSTI PRAVOSUĐA BIH I HRVATSKE DA PREUZMU SUĐENJA ZA RATNE ZLOČINE

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik suda za ratne zločine napodručju bivše Jugoslavije Theodor Meron ocijenio je da je Hrvatskaznatno poboljšala suradnju sa Sudom, no napomenuo je i da ostajeodređena zabrinutost radi pristranosti nekih dijelova hrvatskogpravosuđa, izvjestila je postaja Radio slobodna Europa u prilogu oizvješću glavne tužiteljice suda u Haagu Carle del Ponte ipredsjednika suda Merona Vijeću sigurnosti UN-a.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije Theodor Meron ocijenio je da je Hrvatska znatno poboljšala suradnju sa Sudom, no napomenuo je i da ostaje određena zabrinutost radi pristranosti nekih dijelova hrvatskog pravosuđa, izvjestila je postaja Radio slobodna Europa u prilogu o izvješću glavne tužiteljice suda u Haagu Carle del Ponte i predsjednika suda Merona Vijeću sigurnosti UN-a.

Meron je također ponovio kako je izostanak uhićenja odbjeglog generala Ante Gotovine razlog za "ozbiljnu zabrinutost", navodi postaja. Sudac Meron izvijestio je i da je ostvaren napredak u pripremama lokalnih pravosuđa u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj da preuzmu slučajeva nižerangiranih osumnjičenika, te je iznio i ocjenu da je sarajevski sud za ratne zločine "gotovo spreman za održavanje 'vjerodostojna i pravedna' suđenja", izvješćuje postaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙