FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

THEODOR MERON U NENAJAVLJENOM POSJETU BIH

SARAJEVO,22. lipnja(Hina) - Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda zabivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron, koji je u utorak doputovao unenajavljeni dvodnevni posjet BiH, izjavio je kako se nada da će dookončanja prvostupanjskih postupaka pred ovim sudom najtraženijioptuženici za ratne zločine Radovan Karadžić, Ratko Mladić i AnteGotovina biti uhićeni i prebačeni u Den Haag.
SARAJEVO,22. lipnja(Hina) - Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron, koji je u utorak doputovao u nenajavljeni dvodnevni posjet BiH, izjavio je kako se nada da će do okončanja prvostupanjskih postupaka pred ovim sudom najtraženiji optuženici za ratne zločine Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Ante Gotovina biti uhićeni i prebačeni u Den Haag.

Meron je u kratkom razgovoru za BH TV 1 je potvrdio kako se do 2008. godine planira okončanje svih prvostupanjskih postupaka u Den Haagu.

"Svakako se nadam da će Karadžić, Mladić i Gotovina do tada biti izručeni", kazao je Meron.

Komentirajući činjenicu da je zbog neuhićenja Karadžića BiH zaustavljena na putu ka euroatlantskim integracijama, predsjednik ICTY-a je kazao kako je to problem kojega moraju riješiti prije svega vlasti Republike Srpske.

Meron je potvrdio kako je Haaški tribunal pripravan prenijeti značajan broj predmeta na pravosuđe BiH što je teorijski moguće već krajem ove godine no prije toga valja ispuniti organizacijske pretpostavke za suđenja u toj zemlji. Meron je o tome u utorak razgovarao s predstavnicima Suda BiH, a za srijedu je najavio svoj odlazak u Srebrenicu.

On je pojasnio kako kani obići spomen-kompleks u Potočarima i na taj način odati počast žrtvama masakra što su ga 1995. godine počinile snage bosanskih Srba pod Mladićevim zapovjedništvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙