FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKI USTAVNI SUD STAO NA STRANU OPTUŽENOG SILOVATELJA

NJEMAČKA-ZANIMLJIVOSTINJEMAČKI USTAVNI SUD STAO NA STRANU OPTUŽENOG SILOVATELJAKARLSRUHE, Njemačka, 15. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Njemački Ustavni sudpresudio je u utorak da su njemačke vlasti prekršile svoje ustavneovlasti zatraživši medicinske pretrage kako bi se utvrdilo je lioptuženi silovatelj impotentan kako je tvrdio.
KARLSRUHE, Njemačka, 15. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Njemački Ustavni sud presudio je u utorak da su njemačke vlasti prekršile svoje ustavne ovlasti zatraživši medicinske pretrage kako bi se utvrdilo je li optuženi silovatelj impotentan kako je tvrdio.

Savezni ustavni sud stao je na stranu neimenovanog 81-godišnjaka koji je tvrdio da su mu prekršena ustavna prava kada mu je sud u Koelnu zapovijedio da mora provesti tri noći u bolnici kako bi liječnici mogli pratiti ima li noćne erekcije.

Muškarac, optužen za niz silovanja u ljeto 2003., branio se tvrdeći da je impotentan zbog dijabetesa od kojeg boluje godinama.

Ustavni sud presudio je da mu je odlukom suda u Koelnu prekršeno ustavom zaštićeno pravo na zaštitu ljudskog dostojanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙