FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRŽAVNI TAJNIK VLADIMIR VRANKOVIĆ NA SASTANKU CEFTA-E U SOFIJI

ZAGREB/SOFIJA, 30. lipnja 2004. (Hina) - Državni tajnik zagospodarstvo u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništvaVladimir Vranković predvodio je hrvatsko izaslanstvo na sastankuZajedničkog odbora zemalja članica CEFTA-e na ministarskoj razni, kojije u srijedu održan u Sofiji, priopćio je Odjel za odnose s javnošću iinformiranje.
ZAGREB/SOFIJA, 30. lipnja 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković predvodio je hrvatsko izaslanstvo na sastanku Zajedničkog odbora zemalja članica CEFTA-e na ministarskoj razni, koji je u srijedu održan u Sofiji, priopćio je Odjel za odnose s javnošću i informiranje.

Na sastanku održanom u glavnom gradu Bugarske koja ove godine predsjedava CEFTA-om, raspravljalo se o budućnosti CEFTA-e jer je priključenjem Europskoj uniji 1. svibnja CEFTA-u napustilo pet od ukupno osam članica (Slovenija, Češka, Slovačka, Poljska i Mađarska), ističe se u priopćenju.

"Zaključeno je da Zajednica ima budućnost te da treba nastaviti s dosadašnjim radom. Također je dogovoreno da će sljedeće godine Hrvatska preuzeti predsjedanje CEFTA-om", izjavio je nakon sastanka državni tajnik Vladimir Vranković.

Vranković je dodao kako su članice CEFTA-e prihvatile želju makedonske Vlade o priključenju Makedonije CEFTA-i. Pregovori o njezinom priključenju započet će u rujnu ove godine, a pretpostavlja se da će svi uvjeti za potpisivanje Ugovora o pristupanju Makedonije biti ispunjeni najkasnije do početka 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙