FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKE VOJNE SNAGE NISU SPREMNE SPRIJEČITI POBUNJENIČKE NAPADE

WASHINGTON, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iračke snage sigurnostinisu spremne spriječiti napade pobunjenika u Iraku jer njihovepostrojbe nisu dobro uvježbane, jer su loše naoružane, navodi se uizvješću američkog Kongresa.
WASHINGTON, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iračke snage sigurnosti nisu spremne spriječiti napade pobunjenika u Iraku jer njihove postrojbe nisu dobro uvježbane, jer su loše naoružane, navodi se u izvješću američkog Kongresa.

"Iračke snage sigurnost nisu spremne preuzeti odgovornost kada je riječ o sigurnosti multinacionalnih vojnih snaga", kaže se u priopćenju što su ga objavili šefovi povjerenstava za međunarodne odnose Senata i predstavničkog doma.

Oko 82 posto članova postrojbi Civilne obrane razmještenih na zapadu Iraka i oko grada Falluje dezertiralo je u travnju kada su pobunjenici pokrenuli ofenzivu na snage koalicije.

Iz područja oko Bagdada dezertiralo je oko 49 posto pripadnika iračkih snaga sigurnosti , a iz područja oko gradova Bakube, Tikrita, Kerbale, Najafa i Kuta pobjeglo ih je oko 30 posto.

Stanje nije nimalo bolje ni u policijskim redovima. U samo tjedan dana, od 17. do 23. travnja, policiju su napustile 2.892 osobe. Neki su policajci priznali da su simpatizeri pobunjenika, a drugi da nisu dorasli zadaćama, pa su bili ponovno poslani na obuku. Broj policajaca u Falluji, Najafu, Kerbali i Kutu bitno je smanjen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙