FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TADIĆ: POBIJEDIO JE EUROPSKI PUT SRBIJE

BEOGRAD,27. lipnja(Hina) - Rezultat predsjedničkih izbora u Srbiji jeznak da postoji "snažan europski put Srbije" i da je Srbiji "dostapolitičkog nasilja, sukoba i razdora koji su ju obilježavali u prošlihsto godina", izjavio je novinarima u nedjelju novi srbijanskipredsjednik Boris Tadić nakon što je pobijedio u drugom krugupredsjedničkih izbora.
BEOGRAD,27. lipnja(Hina) - Rezultat predsjedničkih izbora u Srbiji je znak da postoji "snažan europski put Srbije" i da je Srbiji "dosta političkog nasilja, sukoba i razdora koji su ju obilježavali u prošlih sto godina", izjavio je novinarima u nedjelju novi srbijanski predsjednik Boris Tadić nakon što je pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Novoizabrani predsjednik Srbije Tadić, spominjući i svog političkog prethodnika, bivšeg predsjednika Demokratske stranke i - ubijenoga u atentatu u ožujku prošle godine - srbijanskog premijera Zorana Đinđića, podsjetio je na važnost ranijih političkih promjena, smjene režima Slobodana Miloševića u listopadu 2000. godine, te kazao da nema drugog do europskog puta za Srbiju, što su na ovim izborima, po njegovim riječima, potvrdili i građani Srbije.

Tadićev protukandidat Tomislav Nikolić kazao je novinarima, nakon što su objavljeni prvi izborni rezultati u nedjelju navečer, da su Tadiću pobjedu donijeli manjinski glasovi, ali da njegova Srpska radikalna stranka ostaje u političkoj borbi, te će svoje snage odmjeriti na - po Nikoliću skorim - izvanrednim parlamentarnim izborima.

Prema još neslužbenim i privremenim podacima Centra za slobodne izbore i demokraciju, Tadić je dobio 53,7 posto, a Nikolić 45 posto glasova. Na izbore je, prema posljednjim podacima, izašlo 48,7 posto od ukupno upisanih oko 6,5 milijuna srbijanskih birača.

Republička izborna komisija objavit će službene rezultate u roku od 96 sati od završetka glasanja, odnosno najkasnije do 1. srpnja u 20 sati, kad će rezultate objaviti u "Službenom glasniku"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙