FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TIM JUDAH O ISHODU PREDSJEDNIČKIH IZBORA U SRBIJI

ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Pobjeda Borisa Tadića napredsjedničkim izborima u Srbiji, odnosno, što je još važnije, porazradikala Tomislava Nikolića, predstavlja važnu prekretnicu za tuzemlju, piše Tim Judah za švicarski portal International Relations andSecurity Network (ISN) Centra za studije sigurnosti u Zuerichu.
ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Pobjeda Borisa Tadića na predsjedničkim izborima u Srbiji, odnosno, što je još važnije, poraz radikala Tomislava Nikolića, predstavlja važnu prekretnicu za tu zemlju, piše Tim Judah za švicarski portal International Relations and Security Network (ISN) Centra za studije sigurnosti u Zuerichu.

Tadićeva će pobjeda biti pozdravljena glasnim uzdahom olakšanja u Washingtonu i europskim prijestolnicama, piše Judah i napominje kako bi se Srbija sigurno ponovno vratila u diplomatsku izolaciju da je pobijedio Tomislav Nikolić. "Utemeljitelj Nikolićeve stranke, Vojislav Šešelj, sada se nalazi u zatvoru u Haagu gdje čeka suđenje za ratne zločine. Premda je Nikolić pokušavao stranku premjestiti političkom centru koristeći mnogo umjereniji govor od Šešelja, njegov često izražavan 'san' o velikoj Srbiji, koja bi obuhvaćala većinu Bosne i velik dio Hrvatske, teško je mogao postaviti čvrste temelje za ostvarenje pomirbe s tim zemljama te tako osigurati da se zemlje bivše Jugoslavije mogu gospodarski reintegrirati i pomaknuti se u formaciji flotile (manje ili više) prema europskim integracijama i možebitnom članstvu u EU-u", piše Judah. Tim Judah je autor knjiga "Kosovo: Rat i osveta", "Srbi: Povijest, mit i uništenje Jugoslavije" koje je izdao Yale University Press, navodi ISN.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙