FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODRŽANA PRVA SJEDNICA RADNIH SKUPINA ZA REFORMU POREZNOG SUSTAVA

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Radne skupine za reformu poreznogsustava održale su danas u Ministarstvu financija svoju prvu sjednicu,priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Radne skupine za reformu poreznog sustava održale su danas u Ministarstvu financija svoju prvu sjednicu, priopćeno je iz Ministarstva.

Radne skupine za porez na dohodak, porez na dobit, opći porezni zakon, porez na promet nekretnina, imovinske poreze i doprinose osnovane su na temelju Uredbe o načelima i unutarnjem ustrojstvu tijela državne uprave, a u skladu s programom Vlade u dijelu koji se odnosi na reformu poreznog sustava.

U radne skupine, kako se navodi, uključeno je oko 30 predstavnika institucija koje se bave poreznom problematikom ili mogu pridonijeti promjeni i poboljšanju poreznog sustava. Tako su u radnim skupinama predstavnicima Instituta za javne financije, Ekonomskog instituta, Računovodstva i financija, Računovodstva, revizije i financija, TEB-a, Ekonomskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Hrvatske udruge poslodavaca, sindikata te poreznih stručnjaka.

Radne će skupine, kako se navodi u priopćenju, pripremati stručne podloge i analitičke parametre za izradu nacrta prijedloga poreznih propisa, a s glavnim ciljem stvaranja transparentnijeg, jednostavnijeg i efikasnijeg poreznog sustava.

U priopćenju se prenosi i izjava ministra financija Ivana Šukera da treba uvesti red i povećati učinkovitost poreznog sustava te ga prilagođavati poreznom sustavu Europske unije.

Prema ranijim najavama iz Vlade i Ministarstva financija, reforma poreznog sustava očekuje se na jesen.

Na prošlotjednom skupu hrvatskih gospodarstvenika iz iseljenjištva u Clevelandu, ministar Šuker je kao neke od ideja iznio mogućnost da porez na dobit bude prihod lokalne samouprave, umjesto državnog proračuna, te da se dugoročno razmišlja o mogućnosti ukidanja poreza na dividendu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙