FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BRITANSKA VLADA POMAŽE U OČUVANJU HRVATSKIH PARKOVA PRIRODE

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Dobrotvorna organizacija za očuvanjeokoliša Fauna and Flora International, sa sjedištem u Cambridgeu, uponedjeljak je objavila da će pomoći hrvatskim znanstvenicima unastojanjima da se poboljša upravljanje parkovima prirode u Hrvatskoj,piše na internet portalu Environmental News Networka (ENN).
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Dobrotvorna organizacija za očuvanje okoliša Fauna and Flora International, sa sjedištem u Cambridgeu, u ponedjeljak je objavila da će pomoći hrvatskim znanstvenicima u nastojanjima da se poboljša upravljanje parkovima prirode u Hrvatskoj, piše na internet portalu Environmental News Networka (ENN).

Trogodišnji projekt pomoći u upravljanju hrvatskim parkovima prirode financijski će poduprijeti britanka vlada kroz projekt Darwin Initiative, navodi ENN. Vrlo malo uprava hrvatskih parkova prirode ima pripremljene dugoročne planove upravljanja, a kako se zemlja oporavlja nakon višegodišnjeg sukoba u regiji pojavila se hitna potreba za zaštitom tih područja za što treba razviti strategiju održivog nadzora i praćenja, navodi ENN i dodaje da će u početku suradnje britanskih i hrvatskih stručnjaka pozornost biti usmjerena na prirodni park Žumberak-Samoborsko gorje, od Zagreba udaljen 22 kilometra.

Projektom koji bi trebao trajati preko tri godine razradili bi se planovi upravljanja za dva prirodna parka i obučilo bi se osoblje i uprava koje bi radilo na tome da se biljne i životinjske vrste zaštićenih područja sačuvaju za buduće generacije, stoji u tekstu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙