FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat
ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat

KOPAČEVO - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je danas Park prirode "Kopački rit" te baranjsko mjesto "Bilje", gdje se, pod njegovim pokroviteljstvom, održava tradicionalna priredba "Etno susreti - zajednička baština". U izjavi novinarima nakon obilaska Mesić je naglasio nužnost stručne zaštite toga dijela netaknute prirode te potrebu da uprava Parka zainteresira odgovarajuće fondove, koji štite takve lokalitete te sve koji mogu pridonijeti da se prostor Kopačkog rita sačuva u njegovu prirodnom ambijentu. Zamoljen da komentira pitanje granice na Dunavu predsjednik Mesić je istaknuo kako "ta granica ne može ići sredinom Dunava, jer je Dunav mijenjao smjer" te da u međudržavnim razgovorima treba riješiti taj problem.

ZAGREB - Na sljedećim lokalnim izborima HSS neće koalirati ni s HDZ-om ni sa strankama krajnje lijeve i desne orijentacije, poručili su HSS-ovci s današnje Glavne programske skupštine na kojoj su poduprli predsjednika Zlatka Tomčića da i dalje bude na čelu te stranke. Novoj vlasti s HDZ-om na čelu Tomčić je zamjerio nedostatak programa za vođenje države i, kako je rekao, poslušnički odnos prema međunarodnoj zajednici, te je ocijenio da je njezino shvaćanje demokracije i parlamentarizma "u opasnoj zoni autokracije". Oko 650 izaslanika popratilo je pljeskom prijedlog o nekoaliranju s HDZ-om. HSS-ovci su poduprli današnji prosvjed umaških ribara.

OSIJEK - Osječki zeleni poslali su danas Javnoj ustanovi Parku prirode Kopačkome ritu otvoreno pismo u kojem su izrazili nezadovoljstvo zaštitom prirode u Kopačkome ritu i ustvrdili da se predsjednika Republike Stjepana Mesića, koji je danas posjetio Kopački rit, krivo izvijestilo o stanju u tom zaštićenom dijelu. U pismu, poslanom i predsjedniku Mesiću, Ministarstvu kulture - Upravi za zaštitu prirode te medijima, Osječki zeleni upozoravaju da je "Kopački rit doživio urbanizaciju i komercijalizaciju kakva ne priliči jedinstvenoj močvari u Europi". Istakli su da je tu odašiljač VIP-neta kojemu tu nije mjesto, te da je mnogo novca uloženo u ugostiteljske objekate "čiji će rad donositi profit Javnoj ustanovi, ali trajno će oštetiti ekosustav Kopačkoga rita".

ZAGREB - Jedan autostoper teško je ozlijedio vozača koji je ga primio u automobil sinoć oko 22 sata na autocesti Zagreb - Lipovac u blizini naplatnih kućica na području Ivanić Grada, objavila je danas zagrebačka Policijska uprava. Tijekom vožnje mladić je napao suvozačicu B. J. i izbo nožem vozača I. J., teško ga ozlijedivši. Kad se vozilo zaustavilo, nasilnik je pobjegao. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena Kliničkoj bolnici Dubrava. Kriminalistička je obrada u tijeku, priopćila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙