FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN PRIKUPLJA POMOĆ ZA PALESTINSKE IZBJEGLICE

ŽENEVA, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Ujedinjeni narodi objavili suu utorak kako su na donatorskoj konferenciji skupili desetke milijunadolara za međunarodnu pomoć palestinskim izbjeglicama.
ŽENEVA, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Ujedinjeni narodi objavili su u utorak kako su na donatorskoj konferenciji skupili desetke milijuna dolara za međunarodnu pomoć palestinskim izbjeglicama.

Predstavnici 91 zemlje i međunarodnih agencija okupili su se na dvodnevnom sastanku u Ženevi kako bi prikupili pomoć za 4.1 milijun palestinskih izbjeglica u Siriji, Libanonu, Jordanu i na okupiranim područjima Zapadne obale i pojasa Gaze.

Domaćini konferencije, Švicarska i UN-ova agencija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) priopćili su da su 10.5 milijuna dolara obećale brojne države, među njima Alžir, Australija, Španjolska i Velika Britanija, no namjena te pomoći na konferenciji nije precizirana.

"Očekujem šest do sedam puta više novca idućih tjedana i mjeseci, jer je pokazano veliko razumjevanje za taj teški problem", izjavio je glavni tajnik UNRWA-e Peter Hansen.

Dužnosnici kažu kako agencija može biti sigurna da će prikupiti potrebnih 194 milijuna dolara za hitnu pomoć izbjeglicama u 2004. godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙