FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR: BILA BI " KRAJNJA GLUPOST" POVUĆI SE IZ EU

LONDON, 15. lipnja 2004. (Hina/FP) - Bila bi "krajnja glupost" zaVeliku Britaniju da izađe iz Europske unije, kao što traži britanskaStranka za neovisnost (UKIP) koja je dobila 16 posto glasova naeuropskim izborima, izjavio je u utorak premijer Tony Blair.
LONDON, 15. lipnja 2004. (Hina/FP) - Bila bi "krajnja glupost" za Veliku Britaniju da izađe iz Europske unije, kao što traži britanska Stranka za neovisnost (UKIP) koja je dobila 16 posto glasova na europskim izborima, izjavio je u utorak premijer Tony Blair.

"Nećemo marginalizirati Veliku Britaniju u Europi" kako bi zadovoljili euroskeptike, rekao je Blair. "Vjerujem da je mjesto Velike Britanije u središtu Europe", dodao je britanski premijer.

"Mislim da bi bila krajnja glupost za zemlju poput naše na početku 21. stoljeća da se povučemo iz najvećeg političkog saveza na svijetu i s najvećeg gospodarskog tržišta u okolici", izjavio je Blair na redovnoj konferenciji za novinare u Downing Streetu.

Na britanskim izborima za Europski parlament pobijedili su oporbeni konzervativci (26,7 posto glasova), vladajući laburisti bili su drugi (22,6 posto) a do sada marginalna stranka UKIP, koja se zalaže za izlazak Velike Britanije iz EU, osvojila je treće mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙