FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: O STRATEGIJI SVJETSKE BANKE ZA HRVATSKU

OSIJEK: O STRATEGIJI SVJETSKE BANKE ZA HRVATSKUOSIJEK,29.lipnja(Hina) - Voditeljica Ureda Svjetske banke za HrvatskuIndira Konjhodžić izjavila je danas u Osijeku kako Banka izrađuje novustrategiju suradnje s Hrvatskom, koja će pokrivati razdoblje od2005-2008. godine, te da Banka želi pomoći Hrvatskoj u razvoju injenoj perspektivi priključivanja EU.
OSIJEK,29.lipnja(Hina) - Voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Indira Konjhodžić izjavila je danas u Osijeku kako Banka izrađuje novu strategiju suradnje s Hrvatskom, koja će pokrivati razdoblje od 2005-2008. godine, te da Banka želi pomoći Hrvatskoj u razvoju i njenoj perspektivi priključivanja EU.

Želja je Svjetske banke da tijekom izrade strategije uključi i mišljenja predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, te civilnoga društva o koracima koji su potrebni za povećanje gospodarskog rasta u Hrvatskoj, kazala je Konjhodžić nakon zatvorenog sastanka s predstavnicima Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

Predstavnici Županije i grada tom su prigodom predstavnike Svjetske banke izvijestili da je potrebno ojačati ulaganja u komunalnu infrastrukturu i poboljšati prometnu povezanost te regije s drugim dijelovima Hrvatske, te poticati jačanje privatnog sektora.

Odgovarajući na pitanja novinara, Konjhodžić je istaknula kako će se aktivnostima pri izradi nove Strategije Svjetske banke za Hrvatsku "nastojati pomoći hrvatskoj Vladi da bolje upravlja vanjskim dugom i da se on smanji".

Voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku naglasila je da je Svjetska banka u Hrvatskoj do sada financirala 24 projekta, s ukupno 1,4 milijarde dolara. Na području Osječko-barnjske županije riječ je o projektima sređivanja zamljišnih knjiga, modernizacije pravosuđa, obnove istočne Slavonije i Baranje, darovnici za obnovu Kopačkog rita.

Konjhodžić je najavila da će to područje biti uključeno u novi projekt gospodarske obnove, koji bi trebao biti realiziran do kraja ove ili početkom iduće godine, te darovnicu za zaštitu okoliša dunavskoga sliva, a uvjerena je da će se suradnja pojačati i na području poljoprivrede.

Osječko-baranjski dožupan Dinko Burić kazao je kako su u razgovoru kao strateški ciljevi tog područja naglašeni izgradnja međunarodnog prometnog koridora V.c, izgradnja sustava navodnjavanja te plinifikacija Baranje.

(Hina) xivuc ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙