FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BP: REZERVE NEŠTO VIŠE OD RANIJE PROCIJENJENOG

LONDON, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Naftna kompanija BritishPetroleum (BP) danas je objavila kako je njezino izvješće američkojkomisiji za vrijednosne papire SEC po
LONDON, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Naftna kompanija British Petroleum (BP) danas je objavila kako je njezino izvješće američkoj komisiji za vrijednosne papire SEC po

kazalo da su njezine ukupne dokazane rezerve nafte i plina marginalno više od razine prikazane u njezinim izvješćima u 2003.

Kako je rečeno iz te druge po veličini naftne grupacije u svijetu, njezino godišnje izvješće SEC-u za inozemne tvrtke čije su dionice uvrštene u kotacije na američkoj burzi pokazalo je da njezine ukupne dokazane rezerve prema SEC-ovim smjernicama iznose 23 milijuna barela više od razine prikazane u njezinom godišnjem izvješću dioničarima u 2003.

BP-ov rival Royal Dutch/Shell prethodno je šokirao dioničare snizivši procjene svojih rezervi. To je tu britansko-nizozemsku kompaniju primoralo na otpuštanje trojice visokih dužnosnika i obećanje potpune promjene načina svojeg korporativnog upravljanja.

BP je objavio da je njegovo izvješće SEC-u za 2003. pokazalo dokazane rezerve od 18,361 milijardi barela nafte, u usporedbi s 18,338 milijardi barela prikazanih u njegovom godišnjem izvješću za 2003.

"BP razliku od 23 milijuna barela, koja predstavlja nekih 0,1 posto njegove osnovice ukupno dokazanih rezervi, smatra marginalnom", navodi se u priopćenju te kompanije.

(Hina)xgbo yvmo

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙