FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ-U PREDAN PETI VAGON IZ PROGRAMA MODERNIZACIJE 10 SPAVAĆIH VAGONA

ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatskim željeznicama (HŽ) danas jeTŽV Gredelj predao peti moderni spavaći vagon iz programamoderniziranja 10 vagona za spavanje, programa vrijednog ukupno 70milijuna kuna.
ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatskim željeznicama (HŽ) danas je TŽV Gredelj predao peti moderni spavaći vagon iz programa moderniziranja 10 vagona za spavanje, programa vrijednog ukupno 70 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić istaknuo je da će u okviru modernizacije vagona biti ukupno obnovljeno 48 vagona, i to prvog i drugog razreda, te spavaćih i restoran vagona, ali i da će se zbog nedostatka novca "teško potpisati novi ugovori za obnovu vagona".

Nova uprava HŽ-a smatra da treba nastaviti i modernizaciju vagona, ali i obnovu željezničke infrastrukture, jer se samo kvalitetom može odgovoriti na zahtjeve tržišta EU, rekao je Mlinarić na prigodnoj svečanosti primopredaje na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Predsjednik uprave Gredelja Ivan Tolić izrazio je zadovoljstvo što ta tvrtka predaje peti modernizirani vagon iz ciklusa modernizacije 10 vagona za spavanje.

Modernizirani vagoni voze na relacijama Zagreb-Zuerich i Zagreb-Muenchen, a do kraja godine vozit će i na relaciji Zagreb-Split.

Vagoni imaju recepciju, jedanaest odjeljaka, i u potpunosti su klimatizirani, te zadovoljavaju sve važeće propise u međunarodnome željezničkom prometu, a po kvaliteti i udobnosti mogu se mjeriti s vagonima istog tipa u razvijenim europskim zemljama, ističu u HŽ-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙