FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada dala jamstva TLM-u

ŠIBENIK, 19. lipnja 2004. (Hina) - Šibenskoj Tvornici lakih metala(TLM) hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici u Šibeniku dala državnajamstva za reprogramiranje starih dugova i za izvršenje planaproizvodnje i modernizaciju u ukupnom iznosu nešto većem od 200milijuna kuna.
ŠIBENIK, 19. lipnja 2004. (Hina) - Šibenskoj Tvornici lakih metala (TLM) hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici u Šibeniku dala državna jamstva za reprogramiranje starih dugova i za izvršenje plana proizvodnje i modernizaciju u ukupnom iznosu nešto većem od 200 milijuna kuna.

Odluka je donesene na temelju prijedloga financijske konsolidacije TLM-a koji je izradilo ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, kako bi se toj tvornici omogućio opstanak na tržištu i širenje kapaciteta.

TLM, inače, zapošljava 1800 radnika kojima se plaće redovito isplaćuju, kao i sve obveze prema državi, i jedan je od najvećih izvoznika metala u Hrvatskoj.

Potkraj prošle godine u proizvodnju je pušten modernizirani dio valjaoničkih postrojenja čime je TLM, prema ocjeni međunarodnih stručnjaka, postao jednom od najsuvremenijih valjaonica aluminija u Europi.

Članovi Vlade posebno upozoravaju na važnu ulogu menadžmenta tvrtke. Ako Vlada daje jamstva, onda želimo da se nađe takav menadžment koji će TLM voditi prema uspješnoj kompaniji, istaknuo je premijer Ivo Sanader.

Vlada je također prihvatila i odluku o objavi javnog prikupljanja ponuda za dodjelu koncesije za gospodarsko korištenje luke posebne namjene remontnog brodogradilišta Šibenik radi obavljanja izgradnje i remonta plovila.

Koncesija bi se dala na 30 godina, a ocijenjeno je da s obzirom na brojnost plovila u hrvatskim vodama, te na očekivanja s obzirom na dobivanje statusa kandidata EU, remontno brodogradilište ima dobre mogućnosti za razvitak, s tim da je potrebno obaviti i određene promjene u menadžmentu.

Vlada je donijela i odluku o osnivanju luka posebne namjene - vojnih luka od važnosti za Republiku Hrvatsku. Riječ je o ukupno 25 vojnih luka, a Ministarstvo obrane zaduženo je da do kraja godine izradi popis nekretnina na pomorskom dobru koje više nemaju vojnu namjenu, kako bi se njima moglo gospodarski raspolagati.

Vlada je iz tekuće zalihe državnog proračuna trgovačkom društvu "Otok mladosti" dodijelila milijun kuna za rješavanje financijskih poteškoća i pripremu turističke sezone. Vlada je podržala i da država preuzme 51 posto udjela u vlasništvu "Otoka mladosti" od grada Šibenika.

(Hina) xdstr yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙