FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA TJEDAN OD 21. DO 27. LIPNJA

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zatjedan od 21. do 27. lipnja.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za tjedan od 21. do 27. lipnja.

PONEDJELJAK, 21. lipnja

-----------------------

LISABON - Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će s izaslanstvom u službenom posjetu Portugalu, gdje će se u ponedjeljak susresti s portugalskim premijerom Joseom Manuelom Duraom Barrosom. (do 22. lipnja)

LONDON - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks putuje u četverodnevni posjet Engleskoj i Škotskoj. U Londonu će se sastati s Michaelom Martinom, predsjednikom Donjega doma parlamenta. (Engleska, 21. i 22., Škotska, 23. i 24. lipnja)

RIM - Očekuje se da će talijanski parlament u ponedjeljak ratificirati sporazum Hrvatske i Europske unije o stabilizaciji i pridruživanju.

BEOGRAD/BRUXELLES - Srpski premijer Vojislav Koštunica i demokratski kandidat na predsjedničkim izborima Boris Tadić putuju u Bruxelles gdje će pokušati ishoditi ukidanje viza europskih zemalja za putnike iz Srbije i Crne Gore.

BAGDAD - Još trojica američkih vojnika izlaze pred vojni sud zbog zlostavljanja zatvorenika u bagdadskom zatvoru Abu Ghraib.

WASHINGTON - Američki državni tajnik Colin Powell sastaje se s glavnim direktorom UN-ove Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamedom ElBaradeiom.

VATIKAN - Papa Ivan Pavao Drugi prima šefa španjolske vlade Jose Luis Rodrigueza Zapatera.

LONDON - Sastanak talijanskog i britanskog ministra vanjskih poslova Franca Frattinija i Jacka Strawa.

UTORAK, 22. lipnja

------------------

LISABON - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastat će se s predsjednikom portugalskoga parlamenta Joaom Boscom Motom Amaralom.

LONDON - Drugi dan posjeta predsjednika Sabora Vladimira Šeska Engleskoj. Predviđeni su, između ostaloga, razgovori s predsjednicima parlamentarnih odbora za europska pitanja i vanjske poslove.

ZAGREB - Šef Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Hrvatskoj Peter Semneby i hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt održat će konferenciju za novinare na kojoj će najaviti objavljivanje dvaju izvještaja Misije o suđenjima za ratne zločine u Hrvatskoj od 2002. Tim se izvještajima pruža analiza suđenja za ratne zločine obavljenih pred hrvatskim sudovima nakon 2002. na temelju slučajeva koje je promatrala Misija OESS-a u Hrvatskoj. (Konferencija za novinare, Ministarstvo pravosuđa, Republike Austrije 14, u 10.30)

BEOGRAD - Suđenje bivšem potpredsjedniku srbijanske vlade generalu Momčilu Perišiću optuženom za špijunažu. To je suđenje bilo najavljeno za 1. lipnja, ali je odgođeno jer je vojni sud u Beogradu prihvatio zahtjev odvjetnika da im se odobri dodatno vrijeme za upoznavanje s više od deset tisuća stranica sudskoga spisa i za razmatranje pravne prepreke jer je ustavnom poveljom Državne zajednice SCG predviđeno ukidanje vojnih sudova i prenošenje postojećih postupaka na civilne.

ZAGREB - Predstavljanje projekta "Balkan NATO-bus", odbora mladih Atlantskoga vijeća Hrvatske. Projekt je pokrenut s ciljem zajedničkog putovanja predstavnika organizacija mladih Atlantskih vijeća zemalja regije na istanbulski panatlantski studentski summit 26.- 30. lipnja u sklopu summita NATO-a u Istanbulu. Projekt će predstaviti članovi organizacija mladih Atlantskih vijeća Hrvatske, Srbije i Crne Gore i Makedonije.

WASHINGTON - Američki predsjednik George Bush sastaje se u Bijeloj kući s mađarskim premijerom Peterom Medgyessyom.

ARLON - Prizivni sud u Arlonu koji je u četvrtak proglasio Marca Dutrouxa krivim za sve zločine koji su mu stavljani na teret, vjerojatno će u utorak proglasiti kaznu protiv tog pedofila i trojice suoptuženih.

TOKIO - Summit EU-Japan.

SRIJEDA, 23. lipnja

-------------------

EDINBURGH - Prvi dan posjeta predsjednika Sabora Vladimira Šeksa Škotskoj.

PEKING - Očekuje se treći krug pregovora šest zemalja (SAD, Kina, Rusija, Japan i dvije Koreje) o nuklearnom programu Sjeverne Koreje.

BEOGRAD - U Medija centru u Beogradu održat će se televizijsko sučeljavanje predsjedničkih kandidata: radikala Tomislava Nikolića i kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića. Oni će najprije izlagati svoj program u sedam najvažnijih društveno-političkih tema, a onda odgovarati na pitanja nekoliko odabranih domaćih novinara.

WASHINGTON - Polaganje prisege novog američkog veleposlanika u Iraku Johna Negropontea. Veleposlanstvo u Iraku bit će najveća američka diplomatska misija u svijetu koju će taj iskusni američki diplomat voditi nakon predaje vlasti iračkoj privremenoj vladi 30. lipnja.

WASHINGTON - Američki predsjednik George Bush dodijelit će skupini građana Sjedinjenih Država najveće američko civilno odličje. Bush će im na svečanosti u Bijeloj kući uručiti Predsjedničku medalju slobode za 2004. godinu kakvu je za posjeta Vatikanu u lipnju predao Papi Ivanu Pavlu II.

ČETVRTAK, 24. lipnja

--------------------

EDINBURGH - Drugi dan posjeta predsjednika Sabora Vladimira Šeksa Škotskoj.

MAPUTO - Summit šefova država i vlada Skupine afričkih, karipskih i pacifičkih zemalja (ACP).

PETAK, 25. lipnja

-----------------

CLEVELAND - Svjetski summit hrvatskih poslovnih čelnika na kojem će biti osnovana "Grupa 100" najuspješnijih hrvatskih poslovnih ljudi iz cijeloga svijeta zainteresiranih za ulaganja u Hrvatsku i poslovanje s tvrtkama u Hrvatskoj. Očekuje se dolazak hrvatskog ministra gospodarstva Branka Vukelića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića i predstavnika Ministarstva vanjskih poslova.

SJEDINJENE DRŽAVE - Očekuje se početak distribucije filma Michaela Moorea Fahrenheit 9/11 u američkim kinima. Film je dobitnik Zlatne palme na prošlom festivalu u Cannesu.

BEOGRAD - U Srbiji u 00.00 sati počinje dvodnevna predizborna šutnja pred predsjedničke izbore u nedjelju.

SUBOTA, 26. lipnja

------------------

CLEVELAND - Nastavlja se svjetski summit hrvatskih poslovnih ljudi.

COUNTY CLARE (Irska) - Američki predsjednik Geroge Bush posjetit će Europu i u Irskoj sudjelovati na summitu SAD-a i Europske unije.

ISLAND - Predsjednički izbori.

NEDJELJA, 27. lipnja

--------------------

ANKARA - Američki predsjednik George Bush sastat će se u Ankari s turskim dužnosnicima.

ISTANBUL - Američki predsjednik George Bush dolazi u Istanbul, gdje će sudjelovati na summitu NATO-a (28. i 29. lipnja).

BEOGRAD - Drugi krug predsjedničkih izbora u Srbiji, na kojem sudjeluju kandidat Demokratske stranke Boris Tadić i radikal Tomislav Nikolić. Od sedam ujutro do 20 sati bit će otvorena biračka mjesta u Srbiji i 17 zemalja u inozemstvu, na kojima će glasati oko 6,5 milijuna birača. Privremeni i neslužbeni rezultati izbora, kako je najavio Centar za slobodne izbore i demokraciju, bit će poznati u nedjelju oko 22 sata.

MOSKVA - Mohamed ElBaradei, čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u posjetu Rusiji.

MONGOLIJA - Parlamentarni izbori.

NEW DELHI - Indijski ministar vanjskih poslova Natwar Singh razgovarat će s pakistanskim ministrom vanjskih poslova Mianom Khursheedom Mehmoodom Kasurijem o rješenju spora oko Kašmira (do 28. lipnja).

LITVA - Drugi krug predsjedničkih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙