FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LUKSEMBURG NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA BEZ VELIKE NAPETOSTI

LUXEMBOURG, 13. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Luksemburškom premijeru,konzervativcu Jean-Claude Junckeru, smiješi se još jedan petogodišnjimandat nakon parlamentarnih izbora koji se u nedjelju u Luksemburguodržavaju paralelno s izborima za Europski parlament.
LUXEMBOURG, 13. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Luksemburškom premijeru, konzervativcu Jean-Claude Junckeru, smiješi se još jedan petogodišnji mandat nakon parlamentarnih izbora koji se u nedjelju u Luksemburgu održavaju paralelno s izborima za Europski parlament.

Birališta su u toj zemlji otvorena u 8 sati, a zatvorena u 14,00.

Juncker (50) je na vlasti već 22 godine, nositelj je liste kršćanskih socijalista, a gotovo je siguran da će biti ponovno izabran na svoju funkciju.

Istraživanje javnog mišljenja koje su u travnju proveli RTL i institut Ilres pokazalo je da je 82 posto luksemburških birača za njegov ostanak na čelu vlade.

Jedino je pitanje tko će biti budući koalicijski partner njegovih kršćanskih socijalista, liberali Demokratske stranke pod vodstvom ministrice vanjskih poslova Lydie Polfer s kojima su u koaliciji od 1994. ili socijalisti pod vodstvom Jeana Asselborna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙